Besplatni pregledi za sve Beograđane u subotu ispred Starog dvora: Pregledajte srce, pritisak...

Nije potrebno da sa sobom imate zdravstvenu knjižicu, niti uput

  • 1

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović pozvao je građane da dođu u subotu, 6. jula, od 8 do 13 sati ispred zgrade Starog dvora gde će moći da dobiju besplatne konsultativne zdravstvene preglede, koji se organizuju pod nazivom "Kampus zdravlja", a realizuju se sa italijanskim medicinskim stručnjacima, sa endokrinologom Ana Marijom Kolaona čelu.

Gostujući u jutarnjem programu Studija B, on je precizirao da će se obaviti pregledi krvnog pritiska, EKG srca, ultrazvuk tiroidne žlezde, nutricionistički pregledi za dijabetes, masnoću, težinu mase i drugi.

- Postavljena će biti tri šatora u kojima će se obavljati ovi besplatni pregledi, a doktorka Ana Marija Kolao će u petak održati predavanje na Medicinskom fakultetu, kada će obići i Endokrinološku kliniku - najavio je Mladenović.

Pomoćnik gradonačelnika je naglasio da će svi moći besplatno da se pregledaju i da nije potrebno imati ni zdravstvenu knjižicu niti uput.

- Kampusi zdravlja koje ćemo organizovati sa italijanskim stručnjacima i našim lekarima podsticaji su za naše sugrađane da preventivnim pregledima spreče ozbiljnije zdravstvene probleme. Ovo organizujemo prvi put u Srbiji, a Italijani ih organizuju prvi put izvan Apeninskog poluostrva. Kod njih su poznatiji pod nazivom "Kampus salute" i veoma su rasprostranjeni, te je čak 80 hiljada Italijana prošlo ovaj pregled. Uloga ovih kampusa je da se sprovodi prevencija bez ikakvih obaveza, plaćanja i dokumentacije - zaključio je pomoćnik gradonačelnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA