Vesić poručio da su sve službe u pripravnosti i da za sada nema većih problema zbog kiše

On je naveo i da je JKP Zelenilo dobilo 11 prijava, a tri ekipe su već na terenu. Za sada nema većih problema u snabdevanju električnom energijom

  • 6

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, oglasio se na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici povodom obilnih padavina koje se očekuju u toku noći u glavnom gradu Srbije.

Sve gradske službe su u pripravnosti zbog padavina na teritoriji grada Beograda. Očekuje se oko 25 litara po metru kvadratnom, najviše na teritoriji Čukarice, Obrenovca i Lazarevca. Situacija na levoj obali Dunava za sada je stabilna, a nivo vode u crpnim stanicama je nizak tako da za sada nema problema - naveo je Vesić.

On je dodao i da je JKP "Vodovod i kanalizacija" poslao tri cisterne tipa "voma" za odgušivanje kanalizacije u Poenkarevu, naselje Šangaj u Zemunu i Diznijevu ulicu u Borči.

- Nizak nivo Dunava i Save omogućava da voda sa Novog Beograda i Zemuna brže otiče jer je tu gravitaciona kanalizacija. JKP Zelenilo dobilo je 11 prijava, a tri ekipe su već na terenu. U kontaktu sam sa Elektrodistribucijom i za sada nema većih problema u snabdevanju električnom energijom. To su za sada svi problemi sa kojima se suočavamo - napisao je zamenik gradonačelnika Beograda.

Kako se padavine očekuju još oko sat vremena i pašće oko 5 do 7 litara, pa ponovo posle ponoći, gradske službe ostaju u pripravnosti.

VIDEO: Oluja u Beogradu, grad oterao narod sa ulica, preti potop

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA