Trotoar u Karađorđevoj još nije počeo da se koristi, a već je postao hit zbog jednog detalja (FOTO)

Širok i lepo popločan trotoar najednom se pomera za celku širinu ulevo

  • 5
Trotoar u Karađorđevoj Foto: Beobuild

"Slobodno šetajte, idite pravo, pravo, pravo... Stoj. Skrenite levo, pa zavijte desno" Ovako bi mogao da izgleda pešački GPS vodič kroz Karađorđevu ulicu gde je, omaškom projektanta ili sticajem nekih objektivnih okolnosti trotoar doslovno presečen.

Širok i lepo popločan trotoar najednom se pomera za celku širinu ulevo, a dva dela ovako "pocepane" staze nekako su spojena pomoćnom stazom.

Zapravo, ako ne gledate kuda hodate, možete se "sudariti" sa turističkim autobusom, jer se baš tu nalazi buduće stajalište.

- Proširenje kolovoza za privremeno zaustavljanje turističkih autobusa prelama uski trotoar na neverovatan način, da sa udaljenosti podseća na štetu od zemljotresa ili klizišta. Kada priđete bliže ipak vidite da su dva dela trotoara povezana stazicom, koja ih poprečno povezuje pod pravim uglom - navodi portal Beobild u svom izveštaju o napretku radova na ovoj saobraćajnici.

Kako će izgledati kada ovde bude morala da prođe neka osoba sa invaliditetom možemo samo da zamislimo.

A definitivno neće biti jednostavno ni mimoilaženje pešaka, jer se neće znati ko na ovom uskom grlu ima prednost.

Inače, već od septembra mogao bi da bude pušten drumski i tramvajski prevoz kroz ovu ulicu, ali  će se radovi na uređeju ulice nastaviti do januara.

Ako se izuzme ova omaška u trotoaru, Karađorđeva će ipak biti dobro mesto za pešake, jer je sa druge strane ulice ostavljena veća površina namenjena šetačima.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA