≫ 

Svađu Beograđana zbog cena u klubovima prekinuo čovek sa sela: Dođite, kod mene je svaki dan provod

Eto, provod izgleda ne mora ništa da košta

  • 40
Provod Foto: Profimedia

Paprene cene beogradskih splavova i klubova oterale su sve "siromašne uljeze", jer se kao uslov za mesto u klubu pojavio - da naručite flašu pića. A to košta 100, 200, 300, 400 evra.

I dok su se Beograđani danima svađali u komentarima ispod naših tekstova - jedni postavljajući pitanje zašto od zimus ne može da se uđi ni u jedan klub bez minimum 100 evra, a drugi braneći politiku vlasnika splavova jer "i oni moraju da zarade", javio se i jedan čovek sa sela koji je, čini se, začepio usta obema stranama.

- Živim na selu... Svaki dan nam je provod. Pozivam sve iz grada da dođu na selo da obrćemo prase na ražnju i pijemo hladnu rakiju i pivo. Pare ne trebaju, samo dobro raspoloženje, nije sve u parama - napisao je u komentaru.

Splavovi i selo Printskrin: Telegraf

Eto, verovali ili ne, dobar provod moguć je i bez para, a gazda sam zove! Dovoljno mu je da donesete samo dobro raspoloženje.

ZAŠTO ULAZAK U BEOGRADSKE KLUBOVE TOLIKO KOŠTA?

Od zimus vam za odlazak u provod u skoro bilo koji klub, kafanu ili na splav treba minimum polovina jedne prosečne srpske plate, jer su uslovi koje se stavljaju pred goste nerealni. I to uslov da uopšte uđete u klub/kafanu/spalv.

Ako poželite barski sto ili visoko sedenje (u koje spada samo jedna stolica oko koje se celo veče rotiraju devojke na potpeticama), nemojte pomisliti da ćete moći da popijete po dva-tri pića. Ne, morate da "otvorite flašu", ali pobogu, pošto ste na manje luksuznoj poziciji u klubu, dovoljno je da poručite flašu od "tričavih" 10 do 15 hiljada dinara. I ne, to ne pripada kategoriji luks iliti premium boca.

Ako se odlučite za "mali" separe, a onda vam kažu - morate jednu premium bocu, čija je cena oko 25.000 dinara.

Dolazimo i do najprestižnijeg mesta u klubu ili na splavu: VIP separe. Za ovo mesto, potrebne su vam dve čuvene "premium boce", što je između 35.000 i 50.000 dinara.

ŠTA KAŽU ONI KOJI SE RAZUMEJU U VOĐENJE SPLAVOVA

U komentarima na prvi tekst javio nam se muškarac koji je očigledno prilično upućen u to šta znači voditi noćni klub i šta to sve zahteva. On je taksativno naveo koliko jednog vlasnika košta držanje takvih lokala.

- Jeste, niko od vas ne zna da jedno osvetljenje u klubu košta oko 20.000 do 50.000 evra, kvalitetno ozvučenje je oko 50.000 evra, samo npr. plejeri i mikseta sa kojih se pušta muzika košta 5.000 evra, zakup splava i ulaganje u njega oko 150 do 200.000 evra manje više, zavisi da li ste vlasnik objekta. Ako niste, na to ide još mesečni zakup oko 10.000 evra - naveo je on.

Komentari na temu o ulazu u beogradske klubove Foto: Telegraf.rs

Zatim je dodao i da bi to značilo da bi, onome ko želi da otvori neki kvalitetan klub bilo potrebno oko 300.000 evra.

- Svaku noć kad otključaš lokal, 4.000 evra je zarada koju moraš da napraviš da bio bio na nuli. Dok platiš hostese 30 evra po osobi, obezbeđenje, barmene, pomoćne radnike, čekere, dj-eve, latjmene, čistačice, fotografe, video podršku... Pa onda hemikalije za čišćenje i pranje čaša, wc-a... Pa na sve to moraš da plaćaš porez državi, nabavke pića, knjigovođe, zdravstveno osiguranje zaposlenih, radni staž. Niko nije lud da uloži 300.000 evra plus svako veče da rizikuje 4.000  do 5.000 evra da bi vi gospoda došli da se provodite na tuđ račun i da pijete za 200 dinara. Ko ima, neka izađe. Ko nema, neka sedi kod kuće - odbrusio je on.

I ŠTA ĆEMO SAD?

Šta vi birate? Noćni klub ili selo? Naš čovek sa sela čeka odgovor, kao i splavovi koji leti rade svaku noć.

VIDEO: Lom u Beogradu! Karleuša kao seksi Mini Maus sa perjem izašla na binu

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    21. jul 2019 | 21:37

    VELIKIM SLOVIMA .NIJE SRBIJA SAMO BEOGRAD uz svo poštovanje prestonice.Dođite i kod nas u unutrašnjost Srbije da vidite kako se provodimo ništa manje i lepše nego vi u prestonici.SRBIJA JE I JUŽNO OD BUBANJ POTOKA.POZDRAV!!!!!!!!!!

  • Marija

    21. jul 2019 | 21:43

    Najveći seljaci su oni sa splavova.

  • m

    21. jul 2019 | 22:16

    Kao Prvo 80% gostiju dolazi iz provincije pravi Beogradjani i njihova deca izlaze na manje popularna mesta to vam garantujem .Najbolje će vam reci Bg taxista većinom su studenti i napucane studentkinje ,Crnogorci ,Bosanci i naravno gastarbajteri ,stranci koji su tu radi poslovnih obaveza pa eto da se provedu kad su već u Bg kako treba (sponzoruse ,koka i sve sto ide u nocnom životu ).Tako da dragi moji teško će vam oni koji su pobegli sa sela da se vrate tamo u provod i na prase to će vam više Beogradjanin jer to njemu zanimljivo i dobra uspomena i provod .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA