JKP Zelenilo Beograd - uveden novi sistem menadžmenta i telo za ocenjivanje dečjih igrališta

Ovo je još jedna potvrda uspešnog i predanog rada JKP „Zelenilo-Beograd, Beograd, koje će i dalje nastaviti da proširuje oblasti za koje će se izvršiti sertifikacija

  • 1

JKPZelenilo-Beograd“, Beograd je steklo sertifikat ISO 14001:2015 – Sistem menadžmenta životne sredine, koji je izdat pod akreditacijom vodeće svetske organizacije za ispitivanje, razvoj i sertifikaciju TUV Rheinland.

U JKP „Zelenilo-Beograd“ Beograd je istovremeno sproveden nadzor nad sistemom menadžmenta kvalitetom (QMS) po zahtevima standarda ISO 9001:2015 koji je implementiran u prethodnoj godini.

Aktivnosti u cilju pripreme za nadzor nad sistemom menadžmenta kvalitetom (QMS) po zahtevima standarda ISO 9001:2015 i aktivnosti na pripremi za implementaciju sisitema menadžmenta životne sredine (EMS) prema zahtevima standarda ISO 14001:2015 su podrazumevale vršenje kontrole, ispravke i usklađivanje dokumenata po zahtevima standarda ISO 9001:2015 i nadogradnju dokumentacije prema zahtevima standarda ISO 14001:2015.

Priprema za uvođenje standarda je obuhvatila izradu neohodnih dokumenata, analizu aspekata životne sredine i uticaja na životnu sredinu i razvijena je metodologija za rangiranje aspekata/uticaja (opasnosti/rizika), analizirano je postupanje u vanrednim situacijama, tumačeni su način identifikacije, generisanje, odlaganja i vođenje evidencije otpada, upoznavanje zaposlenih sa obavezama i odgovornostima i obuku članova Radne grupe za izradu potrebne dokumentacije.

Sertifikat, JKP Zelenilo Beograd Foto: Telegraf.rs / Promo

Uporedo sa uvođenjem ISO standarda JKP „Zelenilo-Beograd“ aktivno vrši akreditaciju u oblastima iz delatnosti koju obavlja.

Rešenjem Ministarstva privrede izvršen je upis JKP „Zelenilo-Beograd“, Beograd u registar imenovanih tela za sprovođenje ocenjivanja usaglašenosti dečijih igrališta.

Postupak se sprovodi u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta („Službeni glasnik RS“ br.41/19) postupkom prvog pregleda, redovnog pregleda i vanrednog pregleda igrališta, sa izdavanjem Sertifikata o pregledu.

Prva kontrola se vrši pre predaje igrališta na korišćenje. Provera obuhvata kontrolisanje svih bezbednosnih i funkcionalnih karakteristika saglasno referentnim standardima.

Redovna kontrola vrši se tokom korišćenja igrališta. Provera obuhvata kontrolisanje funkcionalnosti, bezbednosti i stabilnosti opreme. Obavlja se periodično u zavisnosti od preporuke proizvođača opreme/rekvizita.

Vanredna kontrola obuhvata samo rekvizite i opremu oštećenu usled vremenskih nepogoda, dotrajalosti ili oštećenja nastalih fizičkom silom, nakon izvršene popravke.

Ovo je još jedna potvrda uspešnog i predanog rada JKP „Zelenilo-Beograd, Beograd, koje će i dalje nastaviti da proširuje oblasti za koje će se izvršiti sertifikacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aleksa

    24. jul 2019 | 22:21

    Sve pohvale za rad i pozrtvovanost preduzeca JKP "Zelenilo-Beograd"..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA