• 4

Zbog neispravnih ili isključenih klima u autobusima izrečene 22 kazne. Neka vozila ih nisu ni imala

51 vozilo posedovalo je neispravne klima-uređaje, a 19 vozila ih nije uopšte posedovalo

  • 4

Nakon naloga Grada Beograda da klima-uređaji moraju da budu uključeni u svim vozilima koja ih imaju, Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd” preduzelo je sve mere kako bi ispunilo ovaj nalog. Tako je trenutno na ulicama grada 434 autobusa sa ispravnom klimom, koliko je i bilo naloženo, kao i svi „španski” tramvaji. Od 83 trolejbusa, trenutno saobraća 28 i svi imaju klimu, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Od izdavanja naloga, Komunalna milicija prekontrolisala je 129 autobusa, a prilikom kontrole izrečene su 22 kazne.

Inspektori drumskog saobraćaja Sekretarijata za inspekcijske poslove izvršili su ukupno 164 vanredna inspekcijska nadzora ispravnosti i funkcionalnosti klima-uređaja, odnosno provetrenosti vozila kojima se obavlja javni linijski prevoz putnika na teritoriji Beograda. Utvrđene su sledeće nepravilnosti: 51 vozilo posedovalo je neispravne klima-uređaje, a 19 vozila ih nije uopšte posedovalo.

Autobusi vrućina

Foto: Mateja Beljan

Prevoznicima su izdata tri prekršajna naloga (150.000 dinara za pravno lice i 20.000 dinara za odgovorno lice prevoznika), navode iz ovog sekretaraijata.

Inspektori i Komunalna milicija nastaviće sa kontrolom ispravnosti i upotrebe klima-uređaja u vozilima javnog gradskog prevoza.

(Telegraf.rs/ Beoinfo)

Komentari

  • Sneska je za bolju kontrolu i vece kazne

    Neverovatno je da sam ja danas koristila bar 5 autobusa (59,23,56,53).Od toga 3 nisu imala ili ukljucila klimu.Kakva slucajnost.

  • Ko je odgovoran

    Zasto mi da radimo posao za koji je neko DEBELO placen.

  • Kazne su smesne za njih 😊

    jer je to prakticno manje nego kad bi npr. ja vozila 1km/h vise od dozvoljenog (sto je diskutabilno posto brzinometri nisu tacni kao njihov precizni radar),pa mi naplate kaznu ,a posle toga mi dodje tehnicki pregled na kome mi utvrde da je na mom yugu 45 korozija uhvatila i tamo gde je utisnut broj motora.Gde se izgube one kazne od 2 miliona dinara?Ovako ce nastaviti po starom. .

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima