ODBIĆE MU OD PLATE: Kolima Skupštine grada "kulirao" na Savi!

Protiv vozača Skupštine grada pokrenut disciplinski postupak jer se odvezao pet kilometara dalje od odredišta i na Savskom nasipu "pravio pauzu"

  • 1

Protiv vozača službenog automobila Skupštine grada Beograda pokrenut je disciplinski postupak posle prijave građana da vozilo koristi za privatne potrebe.

Jedan Beograđanin je preko posebne telefonske linije za prijavu zloupotrebe korišćenja službenih vozila Skupštine grada Beograda prijavio da se gradsko vozilo nalazi na Savskom nasipu, što je procenio kao sumnjivo. Slučaj je ispitan i utvrđeno je da se radi o službenom vozilu koje je oko 9.30 sati vozilo zaposlene iz Uprave javnih prihoda.

- Vožnja je uredno bila prijavljena dispečeru i ubeležena u knjizi naručenih vožnji. Oko 10.15 sati automobil je stigao na odredište i trebalo je da sačeka službenike oko sat vremena. Međutim, umesto da ih sačeka, vozač se iz njemu znanog razloga odvezao pet kilometara dalje, na Savski nasip i tamo "pravio pauzu". Zbog toga je protiv njega pokrenut disciplinski postupak - kažu u Skupštini gada.

Sankcije sa kojima bi ovaj vozač mogao da se suoči je oduzimanje dela prve sledeće plate.

- Tokom vikenda na Savskom pristaništu "snimljeno" je i jedno vozilo republičke skupštine. Autobomil "mercedes" S klase BG 208-AB sa nalepnicom Skupštine Republike Srbije A1 nalazilo se maltene skriveno ispod Brankovog mosta, pored lifta za bicikliste.

Predstavnici nove republičke vlasti prethodnih dana su za beogradske medije govorili da podržavaju štednju i ograničenu upotrebu službenih vozila, pa je ovo možda prilika da reaguju i to pokažu u praksi, kao što je to učinio grad Beograd.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je da treba doneti zakon o tome da svako službeno vozilo u Srbiji ima crvene tablice, kako bi se znalo kada se koriste u privatne svrhe.

(A. T. / Izvor: Blic )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • postar

    21. avgust 2012 | 14:25

    kakve crvene tablice,GPS je rešenje,a to g.Đilas zna odlično,ne znam odakle mu ideja za tablice?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA