• 6

Potvrđeno: Radovi se na Trgu republike završavaju 1. septembra, poznato i šta će biti sa trolama

Sprema se rekontrukcija Trga Nikole Pašića

  • 6

Svi projekti izgradnje i rekonstrukcije u Beogradu privode se kraju, kao što je to slučaj sa Trgom republike, rekao je glavni urbanista Marko Stojčić gostujući u jutarnjem programu Studio B.

On je rekao da trg zahteva veliki i čist prostor, što nije bilo slučaj sa prethodnim izgledom Trga republike, gde su se na manjem prostoru nalazile žardinjere, pešačka zona, zona za boravak i sedenje.

- Trg republike sada izgleda kao pravi evropski trg i logično je da se Beograđanima dopadne, ako su iskreni - rekao je Stojčić.

Na način kako se rekonstruiše Trg republike biće rekonstruisan i Trg Nikole Pašića, koji bi trebalo da bude slobodna površina.

- Planirano je da radovi započnu i budu završeni u toku sledeće godine. Bezistan će biti potpuno rekonstruisan, kao staza za pešačenje - rekao je Stojčić.

Potvrdio je da će saobraćaj na Trgu republike biti uspostavljen, kao što je i najavljivano, 1. septembra.

- U Vasinoj ulici će se vratiti trolejbusi do izgradnje terminusa u Dunavskoj ulici. Trolejbusi će u ovoj ulici biti do eventualne izgradnje podzemne garaže, koja zavisi od arheoloških iskopavanja na ovom delu. Nije tačno da su na tom lokalitetu rađena dva iskopavanja u poslednjih pola veka i nijedan arheolog nema tačne informacije o tome šta se tu nalazi. U ovom delu mi tražimo Singidunum i voleli bismo da ga pronađemo. To bi bilo prvo ozbiljno arheološko nalazište u Beogradu koje biSMO voleli da pokažemo svima – istakao je glavni urbanista.

On je objasnio da ukoliko se pronađu ostaci Singidunuma garaža se neće graditi u Vasinoj ulici, već će se povećati kapacitet podzemne garaže ispod sadašnjeg „Staklenca” odnosno Trga republike.

(Telegraf.rs/Beoinfo)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar Pan

    A kad idete autom po onoj kadrmi toliko je neravno kao da vozite na felnama. Da ne pominjem amortizere, pa prvo ce auto da plače a ona i vozaci kad odu kod majstora radi popravke.

  • vladica

    trebali ste kaldrmu jeste malo skuplje al je vecno

  • ...

    Meni lepse bilo pre

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima