≫ 

Putnici u autobusu 95 se uplašili kada su videli šta čovek ima oko noge (FOTO)

Osuđenik može na dva sata da napusti stan

  • 5
Nanogica u autobusu Foto: B. Bojkovski

Jedan čovek provozao se danas sa svojom nanogicom na nozi, i to autobusom na liniji 95.

Možda to ne bi bilo tako očigledno, da nije bio topao dan i da ovaj kućni zatvorenik nije odlučio da zbog toga obuče kratke pantalone.

Šta li je uradio? Za šta je osuđen? Da li je pobegao?

Svašta bi moglo da padne na pamet putnicima koji ugledaju zatvorenika u autobusu.

DA LI S NANOGICOM SMETE U PREVOZ?

Sa nanogicom je dozvoljeno napuštanje stana, pa čak i odlazak na posao, a kazna zatvora koja se izdržava u kući ne premašuje godinu dana. Možda čovek i nije osuđen, već je samo u kućnom pritvoru.

Ipak, ulazak u autobus znači duže odsustvo, pa je ovaj putnik verovatno žurio kući, jer - ako prekorači dva sata, može biti u problemu.

To je vreme koje bi osuđenik mogao da provede napolju, a u posebno odobrenim slučajevima može i duže, na primer kada se radi o stalno zaposlenima i koji mogu da odlaze na posao.

Operativno-bezbednosno odeljenje Uprave za izvršenje krivičnih sankcija prati poštovanje zabrane napuštanja stana putem elektronskog nadzora.

U slučaju nepoštovanja zabrane, odnosno ako okrivljeni ili osuđeni samovoljno napusti prostorije u kojima živi - jednom duže od šest sati ili dva puta u trajanju do šest sati, sud mu ukida takav način odsluženja i određuje klasičan zatvor ili klasičan pritvor.

VIDEO: On je u kućom pritvoru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nik

    24. jul 2019 | 15:28

    Tomuje sonar za otkrivanje riba, čovjek se sprema ide na more

  • s

    24. jul 2019 | 19:33

    Jel uradio kome sta nazao u autobusu ?Jel prebio nekog?Maltretirao? Covek se mozda opametio al kaznu mora da odsluzi,ne vidim zasto bi ga razapeli po novinama zbog nanogice.STa god da je uradio a sigurno nije napravio masakr nikakav jer ne bi bio napolju,al valjda to tako ide kod nas,a smem da potpisem da ispadne neko sranje prvi bi stao u redove da brani.

  • CCCC

    24. jul 2019 | 16:45

    Žena stavila da ga prati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA