Oglasila se komunalna milicija: Zamenom teza se politizuje naš rad

U saopštenju se navodi da su pojedini mediji nakon subotnjeg protesta pokušali da politizuju rad komunalne milicije

  • 10
Motorola, Beogradska komunalna policija Foto: Milena Đorđević

Sekretarijat za poslove komunalne policije Grada Beograda saopštio je danas da fotografije koje su se pojavile na društvenim mrežama i u pojedinim medijima, nakon subotnjeg protesta "1 od 5 miliona", nisu sačinili komunalni milicioneri.

U saopštenju se navodi da su pojedini mediji nakon subotnjeg protesta pokušali da politizuju rad komunalne milicije.

- Zamenom teza pokušano je da se politizuje u potpunosti zakonito i profesionalno postupanje pripadnika komunalne milicije i na taj način pažnja javnosti skrene sa huliganskog ponašanja pojedinaca - stoji u saopštenju.

Kako ističu, fotografije koje su se pojavile na na društvenim mrežama i u pojedinim medijima nisu sačinili komunalni milicionari.

Dodaju da se fotografije koje u radu na terenu sačinjavaju komunalni milicionari koriste isključivo kao dokaz za počinjeni prekršaj iz nadležnosti rada komunalne milicije.

- Komunalna milicija je u subotu obezbedila dokaze, među kojima audio i video snimke, i protiv svih prekšilaca komunalnog reda, kao i protiv onih koji su uništavali javnu imovinu, biće pokrenuti postupci u skladu sa zakonom - ističe se u saopštenju.

Dodaju da to što je neko prijavio protest u skladu sa Zakonom ne daje za pravo bilo kom učesniku protesta da krši komunalni red i uništava javnu imovinu.

Iz Sekretarijata pozivaju građane da prilikom izražavanja bilo kakvih političkih stavova, što je njihovo pravo, ne remete komunalni red i ne uništavaju javnu svojinu svih građana.

Pokret "1 od 5 miliona" ranije je saopštio da su se u pojedinima medijima pojavile fotografije aktivista pokreta koje je načinio komunalni policajac, a ne fotoreporter, čime je, kako tvrde, "komunalna milicija zloupotrebila službenu dužnost".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Siki

    29. jul 2019 | 13:26

    Propali opozicionari bi trenutno i rođenu majku prodali za neki politički poenčić, ali im se nešto neda.

  • Znamo se

    29. jul 2019 | 13:17

    Pa zamena teza je američki sistem rada, odnosno finansijera bande jedan od pet miliona

  • Kosta

    31. jul 2019 | 13:57

    Nekada je Narodna milicija sve resavala efikasno.Danas ni BIA i UBPOK ni Uutasnja konrtola MUP ni Komunalna milicija ne mogu da uvedu elamanttarni red u zivot Srbije. Vratite Socijalisticki SFRJ i sve ce biti na svom mestu u regionu i u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA