Vanredni tehnički pregled za sva vozila prevoznika čiji je autobus eksplodirao na Dedinju

Jedna od najvažnijih komponenti javnog prevoza je bezbednost, kažu gradski zvaničnici

  • 8
Eksplozija autobusa na Dedinju, Dedinje Foto: Nikola Tomić

Sva vozila privatnog prevoznika čiji je autobus danas nešto pre 11 časova eksplodirao u Ulici neznanog junaka biće upućena na vanredni tehnički pregled, rekao je danas Jovica Vasiljević, gradski sekretar za javni prevoz.

Vasiljević je rekao da će grad raditi na tome da sistem javnog prevoza bude što bezbedniji.

- Jedna od najvažnijih komponenti javnog prevoza jeste bezbednost, pored redovnosti i udobnosti - rekao je Vasiljević.

Eksplozija autobusa na Dedinju, Dedinje Foto: Nikola Tomić

On je pojasnio da je u 10.56 u autobusu na liniji 78 došlo do eksplozije boce za komprimovani vazduh, koja je fabrički ugrađena u krov vozila. Kako je rekao, oko 11.15 vozač je uključio alarm, a pet minuta kasnije Sekretarijat je dobio informaciju o nezgodi.

Povređene putnike u Urgentnom centru obišli su pomoćnik gradonačelnika i gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević, koji je novinarima rekao da je autobus privatnog prevoznika u kojem se dogodila eksplozija star četiri godine i da je prošao tehnički pregled.

U nezgodi je lakše povređeno pet putnika, a jedna putnica ima teže povrede glave, ali nije životno ugrožena, rekao je zamenik direktora Urgentnog centra Dušan Jovanović.

Eksplozija autobusa na Dedinju, Dedinje Foto: Nikola Tomić

On je novinarima rekao da je u Urgentni centar primljeno šest pacijenata, uglavnom s lakšim telesnim povredama, ali će jedna putnica zbog težih povreda glave biti zadržana na ispitivanjima.

- Dijagnostika je još u toku. Uglavnom se radi o lakšim telesnim povredama koje ne zahtevaju bolničko lečenje - rekao je Jovanović novinarima u Urgentnom centru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    30. jul 2019 | 16:01

    Hahahahaha pa 20 posto autobusa prodje tehnicki ostalih 80 posto namignu na jedno oko! Gradski prevoz a da nije u nasoj prestonici nijedan nebi proso tehnicki krs do krsa! U Srbiji postoje uvek zaobilazni putevi bez obzira na zakon ali svaki normalan gradjanin hoce da ima ispravan auto jer vozi porodicu a ko je bitan u autobusu?!.....

  • Dule

    30. jul 2019 | 15:55

    Ovde sad ispade jos da je boca eksplodirala jer je vozac drzao mobilni telefon u ruci ili je eventualno imao dosta godina.... Aman ostavite vise te vozace na miru, ko da bilo ko od njih zeli da ubije nekog ili da se nesto desi sa autobusom, da nema tih vozaca mi bi svi peske mogli lagano, kao da neko ko je vas kolima vozio nikad nije uzeo tel u ruku ili eventualno bio star i nikad napravio neki prekrsaj

  • pera

    30. jul 2019 | 16:02

    To su leteci autobusi pa rekli su da ce stici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA