• 28

Povređen dečak (7) u Beogradu: Muškarac na trotinetu naleteo na njega i udario ga volanom u glavu

Dečak još ima povredu skočnog zgloba

  • 28

Sedmogodišnji dečak je povređen u utorak uveče u Beogradu, pošto ga je udario vozač električnog trotineta. Nesreća se desila u Bulevaru kralja Aleksandra.

Majka se sa detetom nalazila nedaleko od ulaza zgrade u kojoj stanuju, kada se odjednom pojavio vozač na trotinetu.

Njeno sedmogodišnje dete je tada zadobilo oderotine na skočnom zglobu, od točka trotineta, i udarac u glavu, od volana.

Električni trotineti su postali veoma popularno prevozno sredstvo poslednjih meseci, ali je tek krajem juna ove godine objavljeno da se započelo sa izradom novog Zakona o bezbednosti saobaćaja koji će, između ostalog, regulisati i vožnju novog prevoznog sredstva.

Vozači eletričnih trotineta za svoje vozilo koriste i trotoare i kolovoze, praktično svaku površinu koja im se učini prikladnom za to, pošto i dalje nije utvrđeno gde to treba da čine.

Dok se donese neophodni pravni akt, pešaci će morati da hodaju pod velikim oprezom trotoarima, u strahu od mogućeg naleta "nečujnog prevoznog sredstva".

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja je u maju za Prvu televiziju rekao da je "uvek u životu tako, da se pojavi neka nova situacija, a da zakonodavac tek kasnije to uredi nekim propisima".

VIDEO: Razor električna vozila stigla su u Srbiju: Testirali smo električni trotinet, ovo su naši utisci

(Telegraf.rs/B92)

Komentari

  • Balkanski špijun

    Prvo na tehnicki,pa registracija. Iljadu dinara,iljadu,al da se plati. Pa teraj kud hoceš. Isto je sa folijama bilo kad platiš atest ,može do tada ne može. Koga briga za bezbednost.

  • niko

    Mislim da ne bi kod nas trotinet doziveo takvu popularnost da nam nisu ovako raskopali grad divljacki i da covek vise ne moze nikuda da prodje, svaki dan se nova ulica zatvara, a ne zavrsavaju se projekti po godinu dana! Karadjordjeva je mogla da bude davno gotova kao i trg. Zasto ne zapocnu jedan projekat i kad ga zavrse pre roka ili u roku da pocnu drugi, a ne sve odjednom i sve kasni-uzas

  • Dend

    U jednoj zajednici, kao što je Srbija, ništa nije čudno!Ko je slučajno bio van mogao je da vidi kretanje biciklista pa i trotineta ?Na pamet im ne pada da se voze trotoarom a zašto procenite sami ?

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima