≫ 

Samohrani otac je radeći u Hitnoj pomoći spasao hiljade ljudi, a sada njemu treba naša pomoć (VIDEO)

Broj žiro računa preko kog možete uplatiti pomoć Milanu je 340-32430803-73, Erste banka. A da biste direktno stupili u kontakt sa Milanovom porodicom, kontaktirajte ih na broj telefona 064/9301143

  • 57

Kad ti se život promeni u trenu i ostavi te bespomoćnim, veoma je teško naći snagu za nastavak. Milan Gimiš (39) je pre samo četiri godine bio radnik Hitne pomoći, planinar, instruktor plesa, a onda je život odlučio da ga veže za krevet.

Milan Gimiš, Privatna arhiva Milan Gimiš, Privatna arhiva

Konstatovan mu je tumor na mozgu i 2015. je morao hitno da se operiše.

- Imao sam glavobolje atipične, koje su trajale i nisu prolazile na više analgetika. Nakon prve operacije ostao sam slep na jedno oko i ogluveo na jedno uvo, trajno. Potpuno mi se ukočila desna strana lica, ali sam mogao da se nalazim, imao sam ravnotežu. Zatim mi se tumor vratio i morali su opet da me operišu. Nakon toga izgubio sam vid i na drugom oku i sad na njega vidim samo 40 odsto, često i manje. Izgubio sam ravnotežu i krećem se veoma otežano - priča Milan.

Milan Gimiš, Privatna arhiva Milan Gimiš, Privatna arhiva

U jako teškim uslovima, u trošnoj kući u beogradskom naselju Voždovac, ovaj čovek pokušava da živi dostojanstveno, sa primanjima koja su niža od minimalca.

Ipak, uz ćerku i majku, koje mu pomažu, kaže da njegov život ima smisao.

Milan Gimiš, Privatna arhiva Milan Gimiš, Privatna arhiva

- Postoji tip čoveka koji kaže: "Zašto baš ja?", a ima i onih: "Ajde da vidim dokle možeš". E, ja sam taj drugi. Nisam nikad zapao u očajanje i depresiju. Nisam taj tip čoveka. Samohrani sam otac devetogodišnje Katarine i prosto nemam taj luksuz da posustanem. Ona je moj najveći pokretač i snaga i dao bih sve da mogu ponovo da je vodim napolje i da budem onaj tata kao nekad - iskren je Milan.

Kako kaže, kao nekadašnji medicinski tehničar Hitne pomogao je hiljadama ljudi u najtežim trenucima, ali nikad nije verovao da će doživeti trenutak da je njemu pomoć preko potrebna.

Milan Gimiš, Privatna arhiva Milan Gimiš, Privatna arhiva

- Možete da zamislite kad jednog trenutka sve držite konce vi, do trenutka kad ne možete ništa da radite. Uvek sam bio čovek od akcije, držao sam školu plesa, planinario. Pretprošle godine sam se spuštao sa Avalskog tornja, prošle godine sa Beograđanke. Sad ne mogu da ustanem iz kreveta bez štapa ili hodalice. Kuća u kojoj živimo je u jako lošem stanju, a ja niti imam novca za renoviranje, niti sam u stanju da sam nešto uradim - s tugom odmahuje glavom ovaj čovek.

I dok spušta glavu razmišljajući kako da reši svoje probleme, devojčica utrčava u sobu i počinje da ga grli.

Milan Gimiš, Privatna arhiva Milan Gimiš, Privatna arhiva

- Tata, biće sve u redu. Ti si pametan, znam da ćeš naći rešenje. Ja ću da ti pomognem, nemoj da brineš. Meni je najvažnije da si ti još uvek tu pored mene - priča devojčica dok ga ljubi u obraz.

U videu na početku teksta pogledajte celu priču o Milanovoj borbi i teškim uslovima u kojima živi sa porodicom.

Broj žiro računa preko kog možete uplatiti pomoć Milanu je 340-32430803-73, Erste banka. A da biste direktno stupili u kontakt sa Milanovom porodicom, kontaktirajte ih na broj telefona 064/9301143.

Računi na koje takođe možete uplatiti novac:

Swift code: GIBAATWG

Swift code: GIBARS22

IBAN RS35340000003243080373

Milan Gimiš

(Ivana Nedić/ivana.nedic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    2. avgust 2019 | 11:17

    Ministre Lončar! Šta se dešava? Pomagajte i rešavajte odmah!

  • Srbija

    2. avgust 2019 | 10:27

    Dajte br. Racuna... Gospodine Loncar da li citate ovo?! Samohrani otac sa 20god.rada u zdravstvu!!!

  • 💢

    2. avgust 2019 | 11:57

    Luni Đogani dajete stan a ovom čoveku ne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA