≫ 

Beograd opet jezivo smrdi, građani se drže za nos: Sumnja se na jedan uzrok fekalnog mirisa

Jedni misle da su pelene iz kontejnera, drugi da su psi u dvorištu obavili veliku nuždu. Ovo ne može da se podnese - javljaju čitaoci Telegraf.rs

  • 44

Snažan fekalni miris poslednjih dana ponovo je obavio Beograd. Stanovnici iz različitih delova glavnog grada jednako se žale na neprijatno zaudaranje, koje se jako oseća na Zvezdari, Karaburmi, Konjarniku, centru grada.

- Na Konjarniku kod Šumica je užas koliko smrdi. Jedni misle da su pelene iz kontejnera, drugi da su psi u dvorištu obavili veliku nuždu. Ovo ne može da se podnese - javljaju čitaoci Telegraf.rs.

Fekalni zapah česta je pojava svakog leta u prestonici, kada se Beograd oseća kao da je čitav grad jedan veliki svinjac. Sa visokim temperaturama razni problemi prestonice krenu da ispravaju, poput problema sa kanalizacijom i septičkih jama koje ih menjaju.

Smrad, Neprijatan miris, Nos, Čula mirisa, Njuh Beograd smrdi, žale se građani Foto-ilustracija: Profimedia

Kako Telegraf.rs saznaje iz dežurne ekološke inspekcije grada Beograda, problem bi ovaj put mogle da budu njive koje su upravo pođubrene, a kojih je mnogo na rubnim delovima grada.

- PKB-ove njive, ali i druga poljoprivredna zemljišta, posuta su sada veštačkim đubrivom. Sa visokim temperaturama dolazi do isparavanja tih materija, dok povišen vazdušni pritisak čini da se mirisi prošire po većim površinama - rekli su nam iz Inspekcije.

Ipak, kako su naglasili, žalbe građana ovog leta na nesnosni smrad nisu bile česte, kao na primer pre tri godine, kada je su još u junu vetrovi sa farmi i gazdinstava sa Palilule i Čukarice doneli zaudaranje i u centar Beograda.

VIDEO: Glupavi klinac i njegov drugar su se igrali oko podzemnog kontejnera a onda se desio "magičan trik"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    8. avgust 2019 | 20:48

    Pa stvarno moras biti teska gluperda ako mislis da je od pasa i pelena...kakvi kreteni

  • goran

    8. avgust 2019 | 19:45

    Veštačko đubrivo ne smrdi na fekalije već organsko, a ono se ne baca sada. Ono što smrdi su odvodi za kanalizaciju koji se ulivaju bez prečišćavanja u Savu i Dunav. Beograd je inače jedina prestonica u Evropi koja ne prečišćava fekalne vode.

  • zak

    8. avgust 2019 | 23:21

    Ljudi smrdece jos i vise i to ne samo u Beogradu vec u citavoj zemlji i to sve dok ne napravimo fabrike za preciscavanje vode iz kanalizacija , septicke jame ima svuda i to je najveci problem, sva ta otpadna voda doci ce celoj drzavi do glave. Ostalo nam je jos pet minuta do ponoci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA