Počinje rekonstrukcija Savskog trga, završetak do Sretenja

Trg će biti kružnog oblika, saobraćaj će se kretati tokovima, a u sredini biće pešačka zona. Počećemo i sa rekonstrukcijom fasade i krova zgrade Stare železničke stanice, koja će biti muzej i ispred koje će biti postavljen spomenik velikom županu Stefanu Nemanji - kazao je Vesić

  • 6

Radovi na rekonstrukciji Savskog trga počeće u narednih sedam dana, najavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dodao da su u toku pripremni radovi i uklanjanje bespravnih objekata.

Vesić je, gostujući u jutarnjem programu Studija B, rekao da će najpre biti izmeštena crpna stanica koja će se nalaziti kod Spomen-obeležja žrtvama rata i braniocima otadžbine od 1990 do 1999. godine.

- Trg će biti kružnog oblika, saobraćaj će se kretati tokovima, a u sredini biće pešačka zona. Počećemo i sa rekonstrukcijom fasade i krova zgrade Stare železničke stanice, koja će biti muzej i ispred koje će biti postavljen spomenik velikom županu Stefanu Nemanji - kazao je Vesić.

Savski trg spomenik Stefanu Nemanji Budući izgled Savskog trga - Foto: beobuild.rs

Prema njegovim rečima, radovi će biti završeni do Sretenja sledeće godine, a sa ovim trgom Beograd će, osim Trga republike, dobiti još jedan veliki pešački trg.

Objasnio je da saobraćaj neće biti potpuno zaustavljen jer će se, kako je rekao, prvo raditi kružni tokovi da bi se po puštanju saobraćaja zatvarao centralni deo, koji će biti pešačka zona.

Vesić je rekao da se u isto vreme radi i Bulevar Vudroa Vilsona, koji ima četiri trake i ide paralelno sa Savskom ulicom, i da je završeno dve trećine te ulice.

Dodao je da će u narednih nekoliko dana biti završena veza koja će služiti građanima da se prevezu iz Savske ulice ka tom bulevaru.

- Ova veza će pomoći da se potpuno zaobiđe Savski trg i da se od Palate pravde dođe ka reci - objasnio je zamenik gradonačelnika.

Precizirao je da će do februara biti gotov Savski trg i rekonstruisana Savska ulica, kao i da će Bulevar Vurdoa Vilsona raditi u punom kapacitetu što će, istakao je Vesić, stvoriti uslove da se počne i sa rekonstrukcijom Ulice Kneza Miloša.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    9. avgust 2019 | 12:43

    Plačem, ali bukvalno. 😥😥😥 Ovi sto su se doselili u Beograd prave muzej od zgrade Železničke stanice iz koje je njihova noga prvi put kročila na beogradski asfalt. Kažu žele da naprave novi centar grada Beograda tu, umesto onog našeg "kod konja". Beograd je odavno izgubio dušu, a sada mu menjaju i telo. I to oni isti koji su mu tu dušu, onu dobru veliku dušu, uzeli. 😥 E Beograde, umiremo i mi zajedno sa tobom polako ali sigurno.

  • Jeretik

    9. avgust 2019 | 15:07

    Ovi grade po crkvenom kalendaru?

  • Zadnje vreme

    9. avgust 2019 | 17:27

    Hoćete li više da uložite u kanalizaciju i u preradu otpadnih voda? Inače možete i Bg na vodi da preinenujete u Bg na fekalnim vodama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA