Pitali smo Beograđane kako se štite od toplotnog udara: "Slabo izlazim iz kuće, samo kada moram"

Evo kako se Beograđani rashlađuju na visokim temperaturama u gradu

  • 4

Visoke temperature i velika vlažnost vazduha, predstavljaju ozbiljnu pretnju po zdravlje ljudi, naročito ukoliko traju nekoliko dana uzastopno.

Toplotni udar može da nastane ne samo zbog prekomernog izlaganja direktnim sunčevim zracima nego i usled vlažnog i pregrejanog vazduha, pogotovo u pregrejanom automobilu, javnom prevozu, pa čak i u stanu.

Pitali smo Bgrađane kako se štite od toplotnog udara na visokim temperaturama i evo šta su nam odgovorili.

Jedni su rekli da vole toplotu i da se rashlađuju samo tuširanjem. Drugi su se požalili da retko koji autobus ima klimu. Treći kažu da slabo izlaze iz kuće, tek posle 19 časova.

U anketi smo otkrili da sa sobom najčešće nose flašicu vode, vlažne maramice, šešir ili kačket. Rashlađuju se limunadom i sladoledom, a najviše vole da se okupaju na Adi Ciganliji ili da sede u hladu na keju u Zemunu.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na visoke temperature, jer će sve do utorka, 13. avgusta, biti veoma toplo, sa najvišom dnevnom temperaturom od 34 do 38 stepeni.

Zbog visokih temperatura u Beogradu postavljene cisterne sa vodom. Cisterne su postavljene na mestima koja su najfrekvetnija: na Zelenom vencu, kod Palate „Albanija”, na Trgu Nikole Pašića, Trgu Slavija, kod Beogradskog sajma i u blizini TC „Ušće, u Bulevaru Mihajla Pupina, na stanici kod Opštine Novi Beograd, i u Zemunu na okretnici Cara Dušana.

Ukoliko vam nije dobro i imate simptome toplotnog udara popijte vodu i brzo se sklonite u hlad ili u klimatizovanu prostoriju.

Našu najnoviju anketu možete pogledati na početku teksta i napišite nam u komentarima kako se vi borite sa tropskim vrućinama.

Spirala smrti! Evo kako vrućina može da bude fatalna.

(Ivana Trišić / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👵🏻

    11. avgust 2019 | 12:27

    Imam ventilator ! 🧯

  • Fico

    11. avgust 2019 | 15:17

    Bezite ljudi na selo dok je vreme, gradovi postaju nepodnosljivi za zivot.

  • Nikolas

    11. avgust 2019 | 22:54

    A U AUSTRALIJI PAO SNEG I KENGURI SKACU PO SNEGU !!! TAMO JE ZIMA I U PLANINAMA 80CM.SNEGA!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA