Gradski Sekretarijat proverava rad klima u vozilima javnog prevoza: Kontrole se vrše u dve smene

Kako se precizira u saopštenju Sekretarijata, juče je prekontrolisano 76 vozila, privatnih prevoznika i GSP-a, i utvrđeno je 16 nepravilnosti

  • 9
GSP 89 autobus prevoz nalegao točak Novi Beograd Foto: Telegraf

Gradski Sekretarijat za javni prevoz nastavio je akciju provere rada klima-uređaja u vozilima, a samo juče, 8. avgusta, od 76 kontrolisanih, u osam vozila klima nije radila.

Kako se precizira u saopštenju Sekretarijata, juče je prekontrolisano 76 vozila, privatnih prevoznika i GSP-a, i utvrđeno je 16 nepravilnosti.

Od toga, osam vozila sa neispravnim klima-uređajem, šest vozača bez uniforme, jedno vozilo sa neispravnom displej-tablom i jedno vozilo koje nije čisto.

Kontrole se sprovode na terminusima svakog radnog dana, u dve smene.

Inspektori su do sada izvršili ukupno 525 vanrednih inspekcijskih nadzora nad radom klima-uređaja, odnosno provetrenosti vozila, i tom prilikom utvrdili da 91 vozilo poseduje neispravne klima-uređaje, dok 45 vozila ne poseduje klima-uređaje.

U skladu sa odredbama Odluke o javnom linijskom prevozu u Beogradu, prevoznicima su izdata rešenja za otklanjanje nedostataka u roku ne dužem od tri dana, a prevoznicima koji ne ispoštuju rešenja, biće izdati prekršajni nalozi.

Kontrola će biti nastavljena radi što funkcionalnije usluge prevoza i otklanjanja svih nepravilnosti, dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ooooo

    9. avgust 2019 | 15:43

    Koga oni lazu kada ni u jednom ne radi klima! Evo udjite u prvi i videcete.

  • Gde je klima

    9. avgust 2019 | 15:46

    Haha autobus na slici legao na desnu stranu..Užas

  • Bataja

    9. avgust 2019 | 15:45

    Ma samo lazu ljude,juce i danas u 706 i 703 ne rade klime,mozda kontrolisu fatamorganu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA