Vesić najavio zatvaranje divlje deponije na Čukarici

Vesić je naveo da su ga o ovome obavestili građani i da je već izdao nalog da Grad Beograd i fizički zatvori ulaz na ovu parcelu

  • 8

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, izjavio je da će divlja deponija građevinskog materijala, koja se nalazi u beogradskom naselju Čukarica, biti zatvorena. On je rekao da je ovo gradska parcela, a da se na nju dnevno istovari i do 150 kamiona građevinskog otpada, a sve, kako je rekao, u organizaciji građevinske mafije.

Vesić je naveo da su ga o ovome obavestili građani i da je već izdao nalog da Grad Beograd i fizički zatvori ulaz na ovu parcelu i najavio kažnjavanje svih onih koji na tom mestu budu odlagali građevinski materijal.

- Ova parcela se nalazi na budućoj trasi metroa, tako da oni koji su ovo organizovali nisu samo počinili krivično delo, već su ugrozili izgradnju metroa - kazao je Vesić.

- Građani treba da znaju da jedino legalno mesto na kome sme da se odlaže građevinski otpad je zvanična deponija u Vinči. Odlaganje građevinskog otpada na bilo kom drugom mestu predstavlja kriminal i krivično delo - rekao je on.

Zamenik gradonačelnika Beograda najavio je i pokretanje inicijative za izmenu propisa kako bi jedan od uslova za idavanje građevinske dozvole bio dokaz o kretanju građevinskog otpada.

- Dakle, neće dobiti upotrebnu dozvolu investitor koji ne dokaže da je sav građevinski otpad predao na zvaničnu deponiju u Vinču. Upozoravam investitore da vode o tome računa da ne bi bili iznenađeni zašto neće moći da dobiju uptrebnu dozvolu! - naveo je Vesić na svom zvaničnom Fejsbuk profilu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Golman

    12. avgust 2019 | 16:16

    E da vidimo da li će neko za ovo delo da odgovara, tj. da ide u zatvor.

  • Slobodan

    12. avgust 2019 | 17:25

    Pa ovde dize od godinu dana dovoze zemlju i sut iz Beograda na vodi. Kako to vlast nije znala?

  • Boze sacuvaj

    12. avgust 2019 | 15:46

    Jel Vesic gradonacelnik ili Radojicic?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA