≫ 

Kamenovan međunarodni voz u Beogradu

Oštećeno je čeono levo staklo pomoćnika mašinovođe

  • 5

"Srbija Kargo" saopštila je danas da su između stanica u Batajnici i Surčinu nepoznati vandali kamenovali međunarodni teretni voz, koji je vukla nova Vektron elektrolokomotiva u vlasništvu te kompanije.

Incident se desio juče pre podne, a oštećeno je čeono levo staklo pomoćnika mašinovođe, što je direktno ugrozilo bezbednost osoblja lokomotive, navedeno je u saopštenju.

KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV NN LICA

Lokomotiva je povučena iz saobraćaja zbog oštećenja, slučaj je odmah prijavljen policiji, a protiv NN lica podnete su krivične prijave.

Iz "Srbija Kargo" apelovali su da se vozovi čuvaju, "jer svaki nepromišljen postupak i vandalizam, direktno ugrožavaju bezbednost voznog osoblja, kao i celokupno bezbedno odvijanje železničkog saobraćaja".

Podsećaju i da je "Srbija Кargo", u maju ove godine, pustila u saobraćaj prve višesistemske Vektron lokomotive, od ukupno 16 koliko je kupila od kompanije Simens. Nove lokomotive su prve koje su nabavljene nakon gotovo četiri decenije.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA