• 9

Ovako će izgledati nova zgrada Kliničkog centra Srbije: Rok planiran za 6. avgust 2021. godine

U novoj kuli biće smešten Urgentni centar, zatim 20 operacionih sala, imaće najmanje 300 bolesničkih kreveta, 150 kreveta intenzivne nege

  • 9
Radovi na klinickom centru

Foto: Ministarstvo zdravlja

Završeni su grubi građevinski radovi na izgradnji nove zgrade Kliničkog centra Srbije, predstoji rekonstrukcija postojeće kule, da se uradi fasada na obe zgrade, unutrašnji radovi, postavljanje instalacija, opremanje. Planirani rok za završetak rekonstrukcije KCS je 6. avgust 2021. godine.

Nova zgrada ima 12 spratova, grubi građevinski radovi urađeni su 2,5 meseci pre roka, a radnike koji su angažovani na gradilištu danas je posetio ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Radovi na klinickom centru

Foto: Ministarstvo zdravlja

U novoj kuli biće smešten Urgentni centar, zatim 20 operacionih sala, imaće najmanje 300 bolesničkih kreveta, 150 kreveta intenzivne nege, odeljenje za angiografiju, odeljenje nuklearne medicine, laboratorija.

Predstoje radovi na fasadi, postavljanje instalacija - vodovod i kanalizacija, elektro i mašinske instalacije.

Ministar zdravlja je nakon razgovora sa radnicima rekao da je njihov jedini zahtev bio da ne ostanu bez posla i da se odmah nastavi sa radovima na drugoj fazi.

- Niko neće ostati bez posla, svi će nastaviti da rade na fazi B i na ostalim fazama - rekao je Lončar i dodao da su na rekonstrukciji KCS angažovani radnici iz Srbije.

Radovi na klinickom centru

Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministar kaže da je sa izvođačem radova dogovoreno da se do zime ugrade prozori i vrata, kako bi tokom zime mogli da se rade unutrašnji radovi. On je podsetio da je završen KC Niš, ali i da uskoro počinju radovi na rekonstrukciji KC Vojvodina i KC Kragujevac.

- To je nova dimenzija Srbije. Obećali smo to građanima Srbije, ljudima koji rade u zdravstvu, pacijentima i to ostvarujemo. Imaćemo potpuno nova četiri klinička centra - naglasio je ministar.

Po starom srpskom običaju za završetak grubih građevinskih radova pripremljen je i ručak za radnike - vojnički pasulj, a oni su ministra darivali košuljom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • mili

    Glupi komentari.Ko ce vam ugoditi kad rade nesto drugo sto nerade bolnice kad rade bolnice nevalja arhitektura.Gori ste od moje bivse samo kontra.

  • GP

    Drago mi je da se u Srbiji grade bolnice i putevi. U Skoplju su upravo najavili investiciju od 500 miliona evra za izgradnju novog kliničkog centra. Ako može siromašna Makedonija, sigurno još bolje može Srbija. Jedan lep primer, u Makedoniji svi učenici u osnovnoj školi imaju besplatne udžbenike, kompjuter za svakog učenika, znam da postoji i nekakav besplatan prevoz, a u jednoj skopskoj opštini su svim đacima poklonili po jednu uniformu (majicu, jelek ili pulover, suknja ili pantalone), tako da eto primera šta može da se radi.

  • Desha

    Sačuvaj me bože,pa da li imaju oči,našta ovo liči,na ...golubarnik! Pa ovo je ružnije i od one zgrade u Prištini,za medalju!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima