Vučić: Pridike drže oni u čije vreme BU nije ni bio na Šangajskoj listi

"Verujem da će naši univerziteti da napreduju u svetu"

  • 42

Država će podržati i pomoći Beogradski univerzitet (BU), koji je nezavistan i ostaće takav, ali ne mogu pridike za pad univerziteta na Šangajskoj listi da drže oni u čije vreme ta obrazovna institucija nije ni bila na toj listi, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Upitan da prokomentariše pad BU na Šangajskoj listi, on je primetio da su se čule "razne gluposti" o diplomama i sličnom, a da niko nije ni pročitao o čemu se radi.

- Znate li koji smo bili na Šangajskoj listi 2008, 2009, 2010, 2011. godine. Nismo ni bili na listi. Kao ni u zdravstvu. Nismo mogli ni da padnemo, jer smo bili poslednji. Tako je bilo u vreme stručnjaka što mi sole pamet danas - rekao je Vučić novinarima tokom obilaska novog autoputa "Miloš Veliki".

On je poručio da će država sada u obrazovanje, nauku, kulturu, za medicinske sestre i lekare da izdvoji najviše novca i da pomogne sve što može.

- Beogradski univerzitet je nezavistan i ostaće takav, ali sve što novcem i finansijskim uslovima možemo, pomoći ćemo više nego ikada.

Ali, konstatovao je, to je Srbija, gde za neke važi "što gore, to bolje".

- Mi ćemo da se borimo za što bolje i verujem da će Beogradski univerzitet, koji je danas visoko plasiran u svetu, kao i Novosadski i drugi univerziteti napredovati u narednom periodu - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lidija

    18. avgust 2019 | 19:59

    Građani će uvek podržati ljude koji su ostvarili značajne rezultate, za dobrobit Srbije.

  • Brane

    18. avgust 2019 | 20:16

    Opozicija samo ume da kontrira Vučiću.

  • biksi

    18. avgust 2019 | 19:24

    Ne mogu nam drzati pridike oni koji samo setaju i pozivaju na nasilje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA