≫ 

4.500 cvetova ukrašava ovaj beogradski bulevar, a zbog jednog noviteta, saobraćaj im ne može ništa

JКP "Zelenilo-Beograd“ neprestano nastoji da ovakvim i sličnim inovativnim i savremenim rešenjima poboljša kvalitet života u prestonici

  • 7
Gradsko zelenilo, cveće, Bulevar Živojina Mišića

Foto: JKP Zelenilo Beograd

Novitet koji JКP "Zelenilo-Beograd" vrši kada je ulepšavanje Beograda u pitanju jeste i vertikalno ozelenjavanje duž saobraćajnica.

Posle Bulevara Mihajla Pupina, ovakav način ulepšavanja saobraćajnice radnici JКP „Zelenilo-Beograd“, Beograd izveli su u toku današnjeg dana u ulici Bulevar Vojvode Mišića na Sajmu, na opštini Savski venac. Na metalnu zaštitnu ogradu na razdelnoj traci, u dužini od 100 metara, postavljeno je 600 komada saksija u kojima je zasađeno preko 4500 komada sezonskog cveća, šiblja i perenama različitih vrsta, čime je postignuta dinamika vertikalnog ozelenjavanja.

Gradsko zelenilo, cveće, Bulevar Živojina Mišića

Bulevar vojvode Mišića Foto: JKP Zelenilo Beograd

Biljke raznih boja i oblika listova i cvetova daju teksturu i kolorit zaštitnoj ogradi na razdelnoj traci ove prometne saobraćajnice. Кako bi se biljke održale postavljen je automatski sistem za zalivanje "kap po kap".

Ovaj svojevrsni „zeleni zid“ duž saobraćajne razdelne trake, u jednom od najprometnijih bulevara u gradu, doprineće lepšem izgledu okruženja i same saobraćajnice, smanjenju buke i apsorbovaće zagađujuće materije iz vazduha koje potiču od velikog broja automobila.

Gradsko zelenilo, cveće, Bulevar Živojina Mišića

Bulevar vojvode Mišića Foto: JKP Zelenilo Beograd

JКP "Zelenilo-Beograd“ neprestano nastoji da ovakvim i sličnim inovativnim i savremenim rešenjima poboljša kvalitet života u prestonici i doprinese lepšem izgledu kako slobodnih zelenih površina, tako i površina uz prometne bulevare i saobraćajnice.

Na ovaj način će vozačima, putnicima u gradskom prevozu i pešacima biti ulepšana svakodnevnica i putovanje kroz užurbanu beogradsku vrevu.

Ovu informaciju je na svom Fejsbuk nalogu sa građanima podelio i zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je poručio da se posle postavljanja cveća kod Sajma, prelazi na postavljanja zaštitne ograde sa svećem u bulevaru Mihajla Pupina, sve do kružnog toka kod opštine Novi Beograd.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA