≫ 

Ko je mogao da baci bebu u kontejner sa posteljicom i pupčanikom? Iznad kese samo jedan kišobran

- Izvršeni su svi specijalistički pregledi i smeštena je na odeljenju neonatologije. U dobrom je stanju - rekli su za "Telegraf" iz Tiršove

  • 8
Kontejner, beba ostavljena Žarkovo Foto: Novosti.rs/K. Mihajlović

Beba koja je jutros pronađena u blizini groblja u beogradskom naselju Žarkovo, muškog je roda. Prema zvaničnom saopštenju, beba je bila u najlon kesi, sa posteljicom i pupčanikom, a preko kese, u kontejneru je bio stavljen kišobran.

- Izvršeni su svi specijalistički pregledi i smeštena je na odeljenju neonatologije. U dobrom je stanju - rekli su za "Telegraf" iz Tiršove.

PLAČ SE ČUO JOŠ U 5 SATI

Kako je ispričala Lj. P za medije, jedna od stanarki obližnje zgrade ovog beogradskog naselja, ona je još u pet sati jutros čula plač deteta, ali tome tada nije pridavala značaj, jer je mislila da plače bebe iz komšiluka.

Kontejner, beba ostavljena Žarkovo Foto: Novosti.rs/K. Mihajlović

MINISTAR ĐORĐEVIĆ: ZAŠTITIĆEMO BEBU

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević, zajedno sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem obišao je danas tek rođenu bebu, kako bi se uverili da li je zbrinuta na najadekvatniji način.

Ostavljena beba, Tiršova, Zoran Đorđević, Zoran Radojičić Foto: Promo

- Neshvatljivo je da bilo koji roditelj može da učini ovako nešto, ali ne želim da zalazim u razloge za ovo krivično delo. Ukoliko majka ne želi svoje dete, njena obaveza je da ga barem preda određenoj zdravstvenoj ili socijalnoj ustanovi, kao što je Zvečanska, jer tako detetu ne ugrožava život. Preuzećemo sve mere da decu koju zadesi ovakva tužna sudbina, zaštitimo na najbolji mogući način i pružimo im svu neophodnu socijalnu i zdravstvenu zaštitu - naglasio je Đorđević.

Kontejner, beba ostavljena Žarkovo Foto: Novosti.rs/K. Mihajlović

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić istakao je da je su "ovo tužni trenuci za ovo bespomoćno biće koje je ostavljeno na ovakav način".

- Kao odgovorno društvo i socijalno odgovorni grad daćemo sve od sebe da se ovakvi nemili događaji svedu na minimum - rekao je on.

Direktor Univerzitetske dečje klinike Tiršova Siniša Dučić rekao je da je beba odmah po prijemu detaljno pregledana i da je u dobrom opštem stanju, vitalna i nema nikakvih povreda, a da će se do kraja dana izvršiti i sva ostala ispitivanja.

Ostavljena beba, Tiršova, Zoran Đorđević, Zoran Radojičić Foto: Promo

Savetnik ministra Dragan Vulević rekao je da je od početka godine ovo peta beba koju su roditelji napustili i dodao da će nakon zdravstvenog zbrinjavanja deteta, deo odgovornosti preuzeti i Centar za socijalni rad.

- Veoma smo zabrinuti zbog ovakvog načina ostavljanja deteta, jer time mu je ugrožen život, a eventualni način za rešavanje ovakvog problema mogao bi da bude donošenje zakona koji će podrazumevati anonimni porođaj u toplim sobama - naglasio je Vulević.

VIDEO: Strašno! Policajci spasili bebu koju je majka monstrum stavila u kesu i bacila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olja

    26. avgust 2019 | 13:20

    Neka ga Bog čuva i da mu zdravlja . Majke monstrume strogo kažnjavati.

  • Marija

    26. avgust 2019 | 13:43

    Hvala dragom Bogu da je beba živa.

  • Veteran

    26. avgust 2019 | 13:16

    Naravno Država da preuzme bebu, a ove skotove kada policija pronađe najostriju kaznu da primeni da bude primer drugima u buduće, ta skotina od žene koja je ostavila bebu misli da je završila posao, tek je muke čekaju, a policija već na tragu, postoji kamera koja bas na tom mestu, pa će joj đavo biti kriv kad joj pozvone momci u plavom na vrata..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA