• 1

Beograd počinje izgradnju četiri vrtića: Ovo su lokacije

Rok za izradu kompletne tehničke dokumentacije i izvođenje radova na pojedinačnim objektima je od 12 do 15 meseci, zavisno od vrtića. U novoizgrađenim vrtićima biće mesta za 775 mališana – rekao je Vesić

  • 1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas gostujući u Jutarnjem programu „Studija B” da Grad Beograd počinje izgradnju četiri nova vrića.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda izabrala je izvođače za projektovanje i izgradnju četiri nova dečija vrtića. Vrtići se nalaze u Novogradskoj ulici u Zemunu, na Bežanijskoj kosi na Novom Beogradu, u Filmskom gradu na Čukarici i u Obrenovcu. Ukupna vrednost koja će biti ugovorena za projektovanje i izgradnju sva četiri objekta je 775 miliona dinara bruto. Rok za izradu kompletne tehničke dokumentacije i izvođenje radova na pojedinačnim objektima je od 12 do 15 meseci, zavisno od vrtića. U novoizgrađenim vrtićima biće mesta za 775 mališana – rekao je Vesić.

On je istakao da je Grad Beograd početkom ove godine doneo Program izgradnje objekata predškolskog obrazovanja kojim je predviđeno finansiranje i realizacija predškolskih ustanova na teritoriji grada, odnosno na opštinama gde postoji potreba za izgradnjom ovakvih objekata, a radi prihvatanja većeg broja dece predškolskog uzrasta.

Projektovanje i izgradnja prva četiri objekta odabrani su u saradnji sa gradskim opštinama i nadležnim sekretarijatom, kao i i u skladu sa imovinsko-pravnim statusom zemljišta, odnosno stepenom opremljenosti lokacija infrastrukturom neophodnom za funkcionisanje objekata – naveo je Vesić.

FPN, sastanak opozicije i vlasti

Vesić - Foto: Marko Jovanović

Prema njegovim rečima, ugovorima za projektovanje i izgradnju realizovaće se tipski objekti po sistemu „ključ u ruke”, što će, dodao je, omogućiti da po završetku izgradnje objekti budu potpuno opremljeni i spremni za upotrebu.

Projektovaće se najefikasnija i najekonomičnija rešenja, tako da će prostor za igru dece biti organizovan u unutrašnjosti parcele, dok će prostorije za boravak dece biti u dvorišnom delu objekta, a prateći sadržaji prema ulici, kako bi se osigurala maksimalna bezbednost. Objekti će biti građeni od kvalitetnih i trajnih materijala koji zadovoljavaju tražene norme za ovu vrstu objekta i koji moraju da budi ekološki ispravni i primenjivi na objektima u kojima borave deca – pojasnio je zamenik gradonačelnika Beograda.

Vesić je dodao da je ovim programom predviđena izgradnja 17 novih vrtića i dodao da danas u Beogradu u vrtiće ide oko 70 hiljada dece, dok je samo pet godina ranije broj dece u vrtićima bio skoro duplo manji, kao i da danas roditelji za boravak deteta u vrtiću plaćaju oko 5.500 dinara, dok je pre pet godina plaćano 9.500 dinara.

Pored toga, Grad Beograd je već platio skoro dve milijarde dinara roditeljima kojima su nezakonito naplaćivane duplo skuplje naknade za boravak dece u vrtićima od 2008 do 2013. godine – rekao je Vesić i dodao da Grad Beograd i pored toga uspeva da gradi nove vrtiće.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Ena

    Ova tema nije zanimljiva izgleda nikom.U ovoj propaloj drzavi sa propalim narodom naj zanimljiviji su rijalitiji i Kija Luna i Sloba a o njima se i pose svaki dan i po ceo dan.A kad se naprave ti isti vrtici onda ce ovaj olos od naroda da pljuje po politicarima i da nalazi sto mana i primedbi za to sto je uradjwno.E to je danasnja realnost ove zemlje,!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima