• 0

Vesić: Vlada za gradnju Doma zdravlja u Borči opredelila 220 miliona dinara

- Grad Beograd se hvali punom kasom, jer kasa jeste puna - rekao je Vesić

  • 0

Budžet Grada Beograda ove godine iznosi 1,134 milijarde evra i to je rekordan iznos u istoriji glavnog grada, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dodao da se u saradnji sa Vladom Srbije realizuju mnogi projekti te da ona učestvuje u njihovom finansiranju.

Vesić je gostujući na TV Pink rekao da ova vlast za razliku od prethodne uređuje fasade, parkove, ulice i da za to ima novca u budžetu.

Upitan o komentarima opozicije o tome da je Vlada Srbije na rčcun Grada Beograda uplatila 220 miliona dinara i pitanjima čemu je novac namenjen, Vesić je odgovorio da oni verovatno misle da to treba da se krije, kao u njihovo vreme.

- Grad Beograd se hvali punom kasom, jer kasa jeste puna. Pre pet godina kada je Ðilas smenjen u skupštini grada Beograda, on je gradu ostavio budžet od 630 miliona evra i 1, 2 milijarde duga, malo više nego što ima naš sadašnji budžet. Za pet godina smo uspeli to da dupliramo i zato se sve radi u Beogradu, fasade, sređuju parkovi, ulice jer grad Beograd ima novca - rekao je Vesić.

On je dodao da Grad Beograd ima mnogo zajedničkih projekata sa Vladom te da je normalno da ona učestvuje u finansiranju, i da je ponosan na to što za razliku od prethodne vlasti opštine, gradovi i republika sarađuju.

- Mi radimo zajedno da Srbija postane bolje, tu nema nikakvih tajni - rekao je Vesić.

Objasnio je da je 220 miliona dinara Vlada Srbije opredelila za izgradnju Doma zdravlja u Borči, gde živi oko 150 .000 ljudi.

BEOGRAD SKUPSTINA GRADA

Goran Vesić - Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Urađen je projekat doma zdravlja, od 1. juna ove godine domovi zdravlja prešli u nadležnost Republike Srbije, tako da je normalno da vlada obezbedi novac, a to je neophodno za građane. Ti koji napadaju treba da kažu građanima Borče da li su oni protiv toga da imaju dom zdravlja - istakao je Vesić.

On je naveo da u Beogradu ima 2.000 aktivnih gradilišta, i da je zaključno sa 31. avgustom izdato građevinskih dozvola za oko 600.000 kvadarata, odnosno 800 lokacijskih uslova- 30 odsto više nego u prethodnoj godini, i da to pokazuje da se u Beogradu sve više gradi.

Upitan o održavanju okruglih stolova na FPN, Vesić je rekao da se predstavnicima dela opozicije okupljenih u SZS ne dopada nikakva vrsta razgovora jer nemaju nikakvu ideju.

- Bio sam na jednom od razgovora, gde se govorilo o medijima, nisam čuo nijednu suvislu ideju ili neku novu ideju - rekao je Vesić.

Dodao je da je SNS bila veoma konstruktivna, da su predstavnici vladajuće stranke odlazili na sastanke davali ideje i bili spremni da prihvate sve što je razumno, i što je u skladu sa zakonom.

- S druge strane, imali smo neke od opozicionih stranaka koje su dolazile i želele da razgovaraju i Ðilasa kome je od početka to bio alibi da ne razgovara, jer mu izbori nisu potrebni. On nema stranku, nema ljude, zna da će izgubiti na izborima - rekao je Vesić dodajući da je njegov plan da ubedi sve opozicione stranke da bojkotuju razgovore.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima