Da vozač nije uradio jednu stvar u trenutku udara kamiona, putnici autobusa 94 prošli bi mnogo gore

Lakše je povređeno 15 putnika

  • 0

Kamion koji je danas udario u autobus na liniji 94 samo pukom srećom, i zahvaljujući prisebnosti vozača, nije izazvao tragediju. Lakše je povređeno je 15-ak putnika, a zadnje staklo na autobusu je puklo.

Vozač autobusa na liniji 94 nije krio da je potresen situacijom, iako ni na koji način nije na nju uticao, ali je uradio jednu važnu stvar i tako spasao svoje putnike.

- Stajao sam na stajalištu, krenuo metar-dva, kada me je od pozadi udario kamion. Sreća je bila da sam krenuo i skinuo nogu sa kočnice, inače bi posledice bile gore. Nekoliko putnika se ugruvalo, ali nisu ozbiljnije povrede, udarili su u šipke autobusa. Ja sam udario glavu - rekao je vozač autobusa.

O incidentu su odmah obavešteni i čelnici Konzorcijuma privatnih prevoznika kojem pripada vozilo na liniji 94.

- Dobio sam informaciju da se oko 11.30 dogodila nezgoda na liniji 94. Vozač autobusa stajao je na stajalištu u Ulici Teodora Drajzera ka Topčiderskom parku i Novom Beogradu. Dok je vozač stajao, a putnici izlazili i ulazili, udario ga je kamion od pozadi. Žao nam je što se to desilo, jedino nas pomalo teši što nema teže povređenih - kaže za "Blic" Drago Tošić iz Konzorcijuma privatnih prevoznika.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA