U nedelju se otvara jedna važna beogradska ulica zbog koje su se mnogi nervirali

Najpre se otvara Ulica 27. marta, potom Kraljice Marije, a ceo potez do Kalemegdana biće gotov do kraja godine

  • 0
Indijci Foto: Mateja Beljan

Rekonstruisana Ulica 27. marta od nedelje, 15. septembra, biće otvorena za saobraćaj.

- Što se tiče četiri bulevara, ono što mogu ekskluzivno da vam kažem, jeste da će u nedelju, 15. septembra, biti pušten deo između ulica Starine Novaka i Takovske, tako da će od ponedeljka ta ulica potpuno normalno funkcionisati - kazao je zamenik gradonačelnika beograda Goran Vesić u intervjuu za Telegraf.

Kako je kazao, bilo je problema sa rekonstrukcijom Kraljice Marije, od Ruzveltove do Starine Novaka, jer podzemne instalacije nisu bile dobro ucrtane.

- Našli smo cevi koje su bile starije nego što je pisalo u projektu, morali smo dodatno da ih menjamo. Imali smo mnogo više prevezivanja kanalizacije, umesto 60-ak skoro 200 - kazao je Vesić.

I ova ulice biće završena početkom oktobra.

- Izvođači nama garantuju prve dane oktobra, mi mislimo da ćemo uspeti da ih nateramo da završe do kraja septembra i očekujemo da eventualno neki prvi dan oktobra taj deo bude pušten u saobraćaj, čime će čitav deo od Ruzveltove do Takovske biti rekonstruisan i to su već dva od četiri bulevara - kazao je Vesić.

On je objasnio da su se najpre radile raskrsnice, kako se ne bi stvarale saobraćajne gužve na poprečnim pravcima.

- Već smo ušli u onaj deo do Bulevara despota Stefana, nastavljamo da radimo Džordža Vašingtona, pa Dušanovu ulicu sve do nekadašnjeg Tadeuša Košćuškog, to će sve trajati do kraja ove godine, do kada će sva četiri bulevara biti završena. U međuvremenu, radili smo raskrsnice, da bi saobraćaj išao preko njih i to već funkcioniše i to je ogroman potez - kazao je Vesić.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA