• 1

"Gradska čistoća" podeliće više od 200 PVC kanti za recikliranje naselju Plavi horizonti

Akcija počinje od 14. septembra

  • 1

JKP "Gradska čistoća" od 14. septembra nastavlja sa uključivanjem individualnih domaćinstava u proces reciklaže podelom plavih PVC kanti od 240 litara u opštini Zemun. Više od 200 kanti za potrebe odlaganje reciklažnog otpada će dobiti vlasnici domaćinstava u naselju Plavi horizonti.

Uvođenje nove tehnologije podrazumeva da će građani moći da recikliraju u svojim domovima, kao i da će odvajanjem reciklabila smanjiti količinu otpada u zelenim PVC kantama od 240 litara. Sugrađanima će znatno biti olakšano samo odlaganje, ali i izbacivanje otpada, čime će imati kvalitetniju komunalnu uslugu.

Tokom uručenja kanti koje će se obavljati od 8 do 14 časova, sugrađani će biti obavešteni o dinamici pražnjenja i odvoženja smeća. Jedina obaveza građana biće da određenim danom u nedelji kante ostavljaju ispred svojih kapija, na ulici, jer radnici "Čistoće" nemaju pravo da ulaze na privatan posed.

Svi oni koji ne budu u mogućnosti da kante preuzmu tokom ove podele, naknadno se mogu javiti Pogonu Zemun kako bi dobili kante za svoje domaćinstvo.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Salamander

    Ja imam ovamo na zapadu posebno kantu za papir i karton,drugu kantu za mesovito i trecu kantu hranu lisce i zemlju koja se prazni svake dve nedelje posle svakog praznjenja pod jakim mlazom sa vodom operem da posle pranja izgleda kao nova i ne smrdi jer stoji ispred kuce.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima