Trudićemo se da bude otvoreno još ovakvih mesta: Vesić u kafiću "Zvuci srca" (FOTO)

Reč je o kafiću "Zvuci srca" koji je, uz pomoć Grada Beograda, otvoren ove godine u Čuburskoj ulici na Vračaru

  • 0
Vesić u kafiću Zvuci srca

Foto: Skupština grada

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i poznate ličnosti družili su se danas sa decom iz Osnovne škole "Jovan Miodragović" u prvom kafiću u Srbiji gde su zaposleni mladi sa smetnjama u razvoju.

Reč je o kafiću "Zvuci srca" koji je, uz pomoć Grada Beograda, otvoren ove godine u Čuburskoj ulici na Vračaru, a sa mališanima su se družili i voditeljka Dea Ðurđević, vršilac dužnosti direktora Beogradskog dramskog pozorišta Jug Radivojević i glumci Ivan Zablaćanski i Ljubomir Bulajić.

Vesić je rekao da kao društvo moramo da pokazujemo mnogo više pažnje prema osobama sa smetnjama u razvoju jer one, dodao je, imaju potrebu da ih društvo podržava.

- Ovo je projekat koji je Grad Beograd realizovao zajedno sa humanitarnom organizacijom ''Dečije srce''. Grad je obezbedio prostor i finansirao njegovo opremanje i ovo je jedini kafić u Srbiji u kome rade osobe sa smetnjama u razvoju - rekao je Vesić i dodao da je u kafiću "Zvuci srca" zaposleno pet osoba, preko Nacionalne službe za zapošljavanje.

Vesić u kafiću Zvuci srca

Goran Vesić u kafiću "Zvuci srca" - Foto: Skupština grada

Naveo je da je ovaj projekat važan i da će se truditi da bude otvoreno još ovakvih kafića.

Poznatim ličnostima koje su se odazvale pozivu je zahvalio navodeći da je tokom druženja bilo reči o tome da se napravi predstava za decu sa posebnim potrebama.

Kafić "Zvuci srca" specifičan je po tome što u njemu ne postoji cenovnik već svako ostavi onoliko novca koliko može, kao i po tome što u okviru njega postoji radionica gde zaposleni prave razne proizvode koji se prodaju u prodavnici pored lokala.

Među njima je i Milica Danilović koja kaže da voli da radi i da na posao uvek dođe nasmejana i zadovoljna.

Vesić u kafiću Zvuci srca

Goran Vesić u kafiću "Zvuci srca" - Foto: Skupština grada

- Volim da radim, a dopada mi se i to što mogu da upoznajem nove ljude - rekla je Milica kojoj je ovo prvi posao.

Glumac Ivan Zablaćanski je rekao da mu je drago što je danas bio u kafiću "Zvuci srca" i izrazio nadu da će još takvih kafica biti otvoreno u Beogradu.

- Zadovoljstvo mi je da na neki način mogu da doprinesem da se ova priča podrži jer osobe sa smetnjama u razvoju zaslužuju da maksimalno budu uključene u društvo - rekao je on.

Dea Đurđević u kafiću Zvuci srca

Dea Đurđević u kafiću "Zvuci srca" - Foto: Skupština grada

Voditeljka Dea Ðurđević, koja je u saobraćajnoj nesreći teško povredila ruku, da je na neki način postala kao osobe sa invaliditetom.

- Ne u punom kapacitetu, ali znam kakav je osećaj kada ne možes sve da uradis sam, ali oni su i te kako sposobni. Bojan (konobar u kafiću ''Zvuci srca'') mi je doneo sjajnu limunadu tako da oni sjajno rade svoj posao - rekla je ona.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je zahvalila zameniku gradonačelnika što je podržao inicijativu da se otvori ovakav kafić u gradu.

- Nećemo stati sa ovim. Ideja je da imamo više ovakvih mesta - rekla je ona i pozvala sve sugrađane da dođu u kafić "Zvuci srca"

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA