• 1

Ljubomir Jovanović: Pionirski grad biće opet ponos Beograda

Direktor SRC Pionirski grad Ljubomir Jovanović kaže da bi ovaj kompleks u narednom periodu mogao potpuno da promeni izgled

  • 1

Sportsko-rekreativni centar Pionirski grad na padinama beogradskog Košutnjaka, nakon godina propadanja, ne samo da je rekonstruisan i vraćen deci već će i nakon planirane izgradnje velikog kompleksa postati jedinstveno mesto za boravak i rekreaciju mališana u ovom delu Evrope.

Direktor SRC Pionirski grad Ljubomir Jovanović kaže za Kurir da bi ovaj kompleks u narednom periodu mogao potpuno da promeni izgled, te dobije smeštajne paviljone, muzej zanimljive nauke, zatvoreni bazen, adrenalinsku zonu i još mnogo edukativno-zabavnih i sportskih sadržaja.

On je rekao da se Pionirski grad nalazi u prirodnoj ekološkoj zoni i da je pravi raj za sve posetioce, decu, rekreativce i sportist, i da se prvi put, u poslednjih 30 godina, radi na unapređenju ovog projekta.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Ljubomir Jovanovic (@ljuba4jovanovic) дана

- To je veliki ponos za nas! Ovaj SRC još od vremena Tita kao da nikog nije zanimao, ali uz podršku Grada Beograda i države, daću sve od sebe da se sve planirano i ostvari u najskorije vreme. U Sekretarijatu za investicije Beograda u toku je izrada glavnog projekta, a nadam se da ću novi mandat krunisati upravo izgradnjom ovog kompleksa, koji će biti najnapredniji u ovom delu Evrope - kaže Jovanović, koji je, međutim, po dolasku na čelo ovog preduzeća zatekao minus na računu od 30 miliona dinara i uništene objekte.

Jovanović je naveo da je u "Pionirskom parku" bilo haotično stanje, teška situacija sa, kako je rekao, celikim finansijskim zaduženjima, i, kaže, neuređenim odnosima sa nekim korisnicima prostora.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Ljubomir Jovanovic (@ljuba4jovanovic) дана

- Poput kuće "Velikog brata", koju je u dečjem centru izgradio Dragan Đilas. Za 12 godina, koliko je trajao ugovor o zakupu sa "Emoušnom" čiji je suvlasnik bio Đilas, Pionirski grad nije zaradio ni dinara, a pare su se slivale u privatne džepove, na šta je više puta ukazivao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. U toj kući zatečeni su smeće, mišolovke, delovi scenografije, sve ono što ne liči na dnevni boravak za decu. Kapije su bile širom otvorene, ulazio je ko je hteo, a automobili su vozili čak i po sportskim terenima - priseća se Jovanović.

DESET PAVILJONA ATLETSKA STAZA, TERENI ZA KOŠARKU, FUDBAL I ODBOJKU

SRC se danas sastoji od centralne upravne zgrade, šest starih i četiri „novija“ paviljona, objekta za dnevni boravak dece, nekoliko manjih izdvojenih objekata razne namene, staklenika, balona od oko 900 m2, tri sale za skvoš sa kafeom.

Na otvorenom, tu su četiri terena za mali fudbal, dva terena za košarku, teren za odbojku, atletska staza od 110 metara, kružna staza od oko 300 metara, trim-staza, letnja vežbaonice, zabavna zona sa penjalicama, letnja pozornica. Deo je uređeni park, a ostalo - šuma.

Direktor Jovanović kaže da je zahvaljujući njihovom velikom trudu ovaj centar postao ekonomski samoodrživ.

Renoviran je amfiteatar, obnovljeni tereni, parking, sale, a rekonstruisane su sve saobraćajnice, napravljena letnja igraonica sa 12 pozicija za vežbanje, dva nova igrališta na otvorenom, a postavljeno je preko 50 svetiljki.

(Telegraf.rs/Kurir)

Komentari

  • 😊😊😊

    Dani naseg detinjstva,skup skola

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima