• 1

Delegacija Beograda u poseti Kini: Razgovori sa predstavnicima dve najveće kompanije (FOTO)

U delegaciji iz Beograd su i pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović i gradski sekretar za urbanizam i građevinske poslove Miloš Vulović

  • 1
Skupština Grada, Nikola Nikodijević

Foto: Beoinfo

Delegacija Skupštine grada Beograda koju predvodi predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević u poseti je Narodnoj Republici Kini na poziv dve najveće kineske građevinske i energetske kompanije „Power China” i „Cmec”.

U delegaciji iz Beograd su i pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović i gradski sekretar za urbanizam i građevinske poslove Miloš Vulović.

Prvog dana posete goste iz Beograda primio je gospodin Xu Jianglong, potpredsednik kompanije „Power China”. U razgovoru je istaknuto da postoje veliki potencijali za dalju saradnju budući da ova kompanija već posluje u Republici Srbiji i radi na izvođenju složenih građevinskih radova na trasi obilaznice oko Beograda. Sa zadovoljstvom je konstatovano da „Power China” ima potpisan ugovor za izgradnju toplodalekovoda od Obrenovca do toplane Novi Beograd, čijom će se realizacijom ostvariti ogromne uštede u potrošnji energenata tokom zime i doprineti održivom razvoju Beograda.

Razgovaralo se o izradinji beogradskog metroa i razmenjene su inforamcije o tome da je u toku izrada studije izvodljivosti ovog najvećeg infrastrukturnog poduhvata koji uskoro treba da otpočne da se gradi.

Skupština Grada, Nikola Nikodijević

Foto: Beoinfo

Predstavnici kompanije „Power China” izrazili su zainteresovanost i za izgradnju budućeg mosta preko Save i tunela koji bi povezivao Novi Beograd i Terazijski plato.

Drugog dana posete delegaciju Skupštine grada Beograda primili su gospodin Han Xiaojun, izvršni direktor i gospodin Tong Zigang, potpredsednik kompanije „Cmec”.

Sa predstavnicima ove najveće energetske kompanije razgovaralo se o rokovima i dinamici početka realizacije prve faze izgradnje fabrike za preradu otpadnih voda Veliko selo. Kako su istakli predstavnici kompanije „Cmec”, pripreme za radove idu po planu i da se očekuje da u narednih nekoliko nedelja otpočne realizacija ovog velikog projekta od izuzetne važnosti za grad Beograd.

Delegacija Grada Beograda obilaskom velikih gradilišta koje izvode ove kompanije, završiće posetu Narodnoj Republici Kini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    AKO ZELIMO BRZI EKONOMSKI RAZVOJ SRBIJE ONDA TREBA PRAVITI BIZNIS SAMO SA KINEZIMA JER SU ONI EKONOMIJA BROJ 1 U SVETU!!! ZA 3 DECENIJE INDIJA CE PREUZETI VODJSTVO !!!!! KINA I INDIJA 3 MILIJARDE LJUDI - TO JE MAHT-SNAGA !!!!

    0
    0

    Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima