Ormarići za udžbenike u svim osnovnim školama

"Na taj način se rasterećuje učenička torba, budući da stručnjaci ukazuju da nošenje teške torbe dovodi do deformiteta kičme", navode u gradskom sekretarijatu za obrazovanje

  • 6

Beogradske osnovce će na početku nove školske godine dočekati ormarići za odlaganje udžbenika i ostale opreme, a ugradnja je do danas završena u 95 odsto školskih objekata, rekla je gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Ljiljana Jovčić.

Jovčić je rekla da će do početka školske godine, 3. septembra, ugradnja ormarića biti završena u svih 179 škola, sa ukupno 288 objekata.

- Ormarići su u veselim bojama, pa će i oplemeniti prostor u školama. Đaci će dobiti i ključeve u bojama ormarića - kazala je Jovčić.

Ona je podsetila i da će đaci svih razreda osnovnih škola dobiti na početku školske godine dva kompleta besplatnih udžbenika - jedan će koristiti u školi, a drugi kod kuće.

- U ponedeljak je počela raspodela udžbenika po osnovnim školama. Počeli smo od Čukarice, a sa današnjim danom zatvorićemo raspodelu udžbenika novobeogradskim osnovnim školama - kazala je Jovčić.

Ona je navela da se na taj način rasterećuje učenička torba, budući da stručnjaci ukazuju da nošenje teške školske torbe dovodi do deformiteta kičme, a čitav projekat Grada Beograda ima za cilj da se to spreči.

Gradska sekretarka za obrazovanje najavila je da će sve beogradske prvake dočekati i pokloni - školski pribor i "specijalno iznenađenje".

U okviru projekta Ministarsva prosvete, komplet besplatnih udžbenici trebalo bi da dobiju i svi đaci od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola u celoj Srbiji.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BigFoot

    22. avgust 2012 | 15:17

    „U svim školama” znači u 95% beogradskih škola? Postoji li u Srbiji još neko mesto osim Beograda ili će to Beograd uskoro da traži autonomiju?

  • Marko

    22. avgust 2012 | 14:49

    Gospodo iz urednistva telegrafa, obracam vam se molbom da nadleznima u ministarstvu prosvete se obratite sa pitanjem da li te ormarice mogu dobiti i deca u srbiji. Pa sve se desava u beogradu, dajte malo molim vas pa mislite i na ostalu decu. Ja kao roditelj uredno placam sve obaveze prema drzavi, daj neka se ta drzava ophodi isto prema svima. Unapred zahvalan!

  • gile

    2. septembar 2013 | 10:50

    dobro jutro beograde,beogradska hronika,vreme u beogradu,deca u beogradu,ormarici u beogradu jer postoji jos neki grad i deca van beograda, e sada vidim koliko je vojvodina u pravu i hoce da se otcepi,nisam vojvodjanin ali posle ovakvih pisanja ih podrzavam u potpunosti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA