• 32

Razrešen direktor Srednje škole Barajevo: Nije na vreme obavestio nadležne o tuči i nije sazvao tim

On takođe nije blagovremeno sazvao Tim koji bi hitno krenuo u postupak rešavanja problema nasilja

  • 32

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razrešio je danas Dobrivoja Jelića direktora Srednje škole u Barajevu nakon vršnjačkog nasiljau kome su kao žrtva i jedna od počinilaca učestvovale dve učenice ove škole.

Na osnovu vanrednog inspekcijskog nadzora koji je izvršen od strane prosvetnog inspektora ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja utvrđeno je da ustanova ne sprovodi mere za bezbednost i zaštitu učenika.

- Na osnovu svega navedenog tokom inpekcijskog nadzora stekli su se uslovi za razrešenje direktora ustanove predviđeni odredbom člana 128. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. Zakon propisuje da je direktor odgovoran za zakonitost rada i za uspešno obavljanje delatnosti ustanove - kažu iz Ministarstva.

U skladu sa Pravilnikom o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, direktor nije preduzeo odgovarajuće aktivnosti odnosno nije obavestio nadležnu školsku upravu o trećem nivou nasilja i nije sazvao Tim koji bi hitno krenuo u postupak rešavanja problema nasilja.

Video: Zastrašujući snimak vršnjačkog nasilja u Barajevu

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    Valjda postoji procedura pred prvostepenim organom u ovom slucaju uprave skole koju je direktor po svom saznanju odmah i pokrenuo !? U cemu je problem i sta je to director lose uradio stvarno je nejasno isto kao i prekoredno postupanje po ovoj stvari od strane vrha vlasti koje svi vidimo da je original kao PREKI SUD !

  • Rastko

    Nema ko da smeni smenovodje i zato smo danaske tuj gde jesmo.

  • Zvonko

    Prijatelju i ti bi trebao da budeš razrešen...ovo je 50...ti slučaj od kada si ti postao ministar.... pusti nekog ko voli Srpsku decu i nek vodi školstvo....najlakše je okriviti drugog.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima