• 0

Besplatne radionice za najmlađe sugrađane na pijaci "Kalenić"

JKP "Gradske pijace" čuvari starih zanata

  • 0

JKP „Gradske pijace“ u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom za stare i umetničke zanate i domaću radinost „Naše ruke“, po prvi put organizuju besplatne radionice za najmlađe sugrađane na pijaci „Kalenić“.

Ova centralno-gradska pijaca koja se nalazi u srcu Vračara, 21. septembra biće rezervisana za tradicionalne zanate gde će svi zainteresovani mališani imati prilike da se upoznaju i oprabaju u radionicama kao što su opančarstvo, izrada mozaika, pecanje ručno izrađenih predmeta, kaligrafija, vez, grnčarstvo, a koje će voditi članovi asocijacije „Naše ruke“.

Cilj manifestacije je očuvanje tradicije, prirodne i kulturne baštine, kao i podizanje svesti građana o potrebi promocije stvaralačko-kreativnog potencijala Beograda i Srbije koji utiču na razvoj turizma.

JKP Gradske pijace

Foto: Promo

JKP „Gradske pijace“ u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom za stare i umetničke zanate i domaću radinost, „Naše ruke“, u narednom periodu planiraju organizacuju zanatskih radionica i na drugim beogradskim pijacama. Prilagođavajući se tržištu, zanatlije danas razvijaju nove savremene forme zanatskog i umetničkog izražavanja uz primenu tradicionalnih tehnika, a beogradske pijace su prepoznali kao spoj tradicije i kulture, kao i mesta za plasman njihovih proizvoda.

JKP Gradske pijace

Foto: Promo

U subotu, 21. septembra pijaca „Kalenić“ u periodu od 10 do 13 časova, biće pretvorena u „Zabavište-zanatište“. Tokom trajanja manifestacije sugrađani mogu nesmetano da obave kupovinu neophodnih namirnica za porodičan ručak, a za to vreme, mališani da nauče veštine starih zanata.

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima