• 7

Temerinski: Kamen za Trg republike najbolji, radovi kvalitetni i trajni

Svi radovi na proširenju pešačke zone urađeni su kvalitetno, sa odličnim majstorima, tako da možemo očekivati da će, ako se poštuju standardi, sve biti kvalitetno i trajno - rekao je Temerinski

  • 7

Savetnik Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, Siniša Temerinski izjavio je danas da je kamen koji se koristi za popločavanje Trga republike najkvalitetniji, kao i da su svi radovi na proširenju pešačke zone urađeni kvalitetno i sa odličnim majstorima.

Možemo očekivati da će, uz poštovanje standarda, sav posao na Trgu republike biti obavljen kvalitetno i trajno. Radi se o kamenu Jablanički Gabro koji je još 1987. godine izabran kao najkvalitetniji kamen tada na području cele Jugoslavije i regiona, korišćen je i u izgradnji Knez Mihailove i poprečnih ulica, a to je kamen koji je i kralj Aleksandar Karađorđević izabrao za Spomenik Neznanom junaku na Avali, jer je bio najbolji kamen u Kraljevini Jugoslaviji. Taj kamen se i dalje koristi i korišćen je i za trotoare na Trgu Republike – kazao je Temerinski.

On je podsetio da je Knez Mihailova, kao pešačka ulica, postavila visoke tehničke standarde koji se tiču kvaliteta ugrađenog materijala i načina postavljanja.

Poštovanje tih visokih standarda nastavljeni su u daljem proširenju pešačke zone Čika Ljubine, Zmaj Jovine, svih poprečnih ulica u odnosu na Knez Mihailovu, sve do prošle godine kada je završen Obilićev venac. Ti standardi su, dodaje, nastavljeni upotrebom istog materijala – kaže Temerinski.

On je dodao da je u svim tim projektima proširenja učestvovao Republički zavod za zaštitu spomenika kulure, jer se radi o prostorno-kulturno-istorijskoj celini Knez Mihailove ulice koja je kategorisana kao ulica od visokog značaja za Srbiju.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    Pistavljajte kocku. Što više. Uskoro će zatrebati.

  • рагнер

    Па што онда изгледа као пливајући под? Значи на лепку се крало:))))

  • MIŠA

    neradi se o kvalitetu ploča nego o načinu postavljanja,pa pogledajte naprimer kod kolarca i na drugim mestima ,,talasi,,verovatno osnova nije dobra ili nešto u tehnologiji postavljanja a trg republike nebi komentariso vide se kakve su ,,lažnjak kocke,,itd....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima