• 7

Temerinski: Kamen za Trg republike najbolji, radovi kvalitetni i trajni

Svi radovi na proširenju pešačke zone urađeni su kvalitetno, sa odličnim majstorima, tako da možemo očekivati da će, ako se poštuju standardi, sve biti kvalitetno i trajno - rekao je Temerinski

  • 7

Savetnik Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, Siniša Temerinski izjavio je danas da je kamen koji se koristi za popločavanje Trga republike najkvalitetniji, kao i da su svi radovi na proširenju pešačke zone urađeni kvalitetno i sa odličnim majstorima.

Možemo očekivati da će, uz poštovanje standarda, sav posao na Trgu republike biti obavljen kvalitetno i trajno. Radi se o kamenu Jablanički Gabro koji je još 1987. godine izabran kao najkvalitetniji kamen tada na području cele Jugoslavije i regiona, korišćen je i u izgradnji Knez Mihailove i poprečnih ulica, a to je kamen koji je i kralj Aleksandar Karađorđević izabrao za Spomenik Neznanom junaku na Avali, jer je bio najbolji kamen u Kraljevini Jugoslaviji. Taj kamen se i dalje koristi i korišćen je i za trotoare na Trgu Republike – kazao je Temerinski.

On je podsetio da je Knez Mihailova, kao pešačka ulica, postavila visoke tehničke standarde koji se tiču kvaliteta ugrađenog materijala i načina postavljanja.

Poštovanje tih visokih standarda nastavljeni su u daljem proširenju pešačke zone Čika Ljubine, Zmaj Jovine, svih poprečnih ulica u odnosu na Knez Mihailovu, sve do prošle godine kada je završen Obilićev venac. Ti standardi su, dodaje, nastavljeni upotrebom istog materijala – kaže Temerinski.

On je dodao da je u svim tim projektima proširenja učestvovao Republički zavod za zaštitu spomenika kulure, jer se radi o prostorno-kulturno-istorijskoj celini Knez Mihailove ulice koja je kategorisana kao ulica od visokog značaja za Srbiju.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Čiča

    Pistavljajte kocku. Što više. Uskoro će zatrebati.

  • рагнер

    Па што онда изгледа као пливајући под? Значи на лепку се крало:))))

  • MIŠA

    neradi se o kvalitetu ploča nego o načinu postavljanja,pa pogledajte naprimer kod kolarca i na drugim mestima ,,talasi,,verovatno osnova nije dobra ili nešto u tehnologiji postavljanja a trg republike nebi komentariso vide se kakve su ,,lažnjak kocke,,itd....

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima