• 0

Uređuje se park Šumice: Novo osvetljenje, pešačke staze, dečije igralište, teretana i prostor za pse

Radovi na uređenju Parka Šumice počeli su danas, a prema rečima predsednika GO Voždovac Aleksandra Savića, koji je sa članom Gradskog veća Dragomirom Petronijevićem i saradnicima prisustvovao početku obnove Parka, predlog da se on uredi dali su stanovnici mesnih zajednica Šumice, Tešića kupatilo, Dušanovac, Vinogradi i Pašino brdo

  • 0

Savić se zahvalio Gradskoj upravi, Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove i JKP „Zelenilo -Beograd“, koji su prihvatili inicijativu Opštine i odvojili sredstva za realizaciju.

- Na Opštini je u proteklih šest godina obnovljeno 60 igrališta, terena, staza, teretana na otvorenom, renovirani su sportski centi „Šumice“ i „Banjica“, uređena je „Bajfordova šuma“ jer od početka našeg rada prioritet su nam deca, mladi i razvoj sporta i zdravog života - rekao je Aleksandar Savić i dodao da će se sa ovakvim inicijativama nastaviti.

Šumice, GO Voždovac

Foto: GO Voždovac

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević rekao je da je Planom predviđeno uređenje pešačke staze, dečijeg igrališta, fitnes zone i prostora za šetanje pasa.

- Ovim radovima biće obuhvaćeno i rešavanje odvodnjavanja, a postaviće se 60 novih lampiona kako bi Park bio osvetljen i bezbedan - rekao je Petronijević i dodao da će nivo bezbednosti biti podignut češćim patroliranjem komunalne milicije i policije.

Šumice, GO Voždovac

Foto: GO Voždovac

Direktor JKP „Zelenilo- Beograd“ Slobodan Stanojević najavio je da će se nakon završetka radova u parku Šumice nalaziti najmodernije dečije igralište – prilagođeno uslovima i prirodnom ambijentu.

- Uradićemo 7 kilometara staza, postaviti 25 paviljona, stolove za šah, đubrijere, nove kandelabre i stvoriti sve uslove da naši sugrađani, komšije, mogu da provode vreme u prirodi, u blizini svojih zgrada.

Šumice, GO Voždovac

Foto: GO Voždovac

Ukupna vrednost radova je 42 miliona dinara, rok za završetak je 80 radnih dana.

Početku radova prisustvoali su predsednik Skupštine GO Voždovac Aleksandar Mirković i članovi Veća, Ivana Tomić-Ilić, Momir Ćirović, Miloš Stojanović, Miloš Petrović, Milan Martinović i drugi saradnici.

Šumice, GO Voždovac

Foto: GO Voždovac

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima