• 9

Vesić: Izložba Marine Abramović je najznačajniji svetski događaj

Biće još svetskih događaja, jer se borimo za takvu Srbiju - rekao je Goran Vesić

  • 9

Izložba Marine Abramović u Muzeju savremene umestnosti u Beogradu je najznačajniji svetski kulturni događaj i Beograd je danas centar sveta, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Izložba Marine Abramović je najznačajniji svetski događaj u kulturi i dešava se u Srbiji, u kojoj je predsednik Aleksandar Vučić, koga napadaju da je protiv kulture, a on je otvorio dva muzeja koja godinama nisu radila - rekao je Vesić za TV Pink.

Kako je rekao, da Muzej savremene umetnosti nije otvoren, Abramović ne bi ni imala gde da izlaže, pa je, kaže, njena izložba bila nezamisliva u vreme prethodne vlasti.

Vučić, dodao je Vesić, vodi itekako vodi računa o kulturi, osim što insistira na izgradnji infrastrukure, koje njegovi prethodnici “ne bi izgradili ni za 500 godina, a nipodaštavaju sve što se uradi”.

Marina Abramovic

Foto: ATA Images

Vesić je preneo da mu predsednik juče rekao da će Vlada Srbije finansirati obnovu Teatra “Bojan Stupica”, te podsetio da Grad radi na obnovi Muzeja grada Beograda, u čemu je, takođe, predsednik obećao pomoć.

- Biće još svetskih događaja, jer se borimo za takvu Srbiju - rekao je Vesić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nataša

    Smešno je što neki osporavaju umetnicu koja je držala časove Lejdi Gagi, ženi koja je jedna od najvećih revolucionara u pop muzici. Umesto da budemo srećni što će održati master klas našim najboljim umetnicima i podstaći ih da budu još bolji, mi kukamo što je došla. Kada dođe jedna takva veličina u našu zemlju i naš muzej to znači da će naši muzeji ostvarivati veće prihode i da ćemo biti uvažavaniji u svetu.

  • PETAR 1

    I naravno Dzej.

  • RICINUS

    Moj do moga

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima