• 53

Uperio je pištolj, ali sam mu uradio "ključ na laktu": Policajac Nemanja goloruk savladao razbojnika

"Biti policajac znači raditi taj posao 24 sata dnevno i biti spreman za svaku vrstu opasnosti", kaže za Telegraf.rs Nemanja Pavlović (29), koji je reagovao tokom pljačke u Mladenovcu, iako nije bio na dužnosti

  • 53
Nemanja Pavlovic

Nemanja Pavlović (29); Foto: Telegraf.rs

Tokom noći u ugostiteljskom objektu brze hrane "Pink panter" u Ulici kralja Aleksandra Obrenovića u Mladenovcu došlo je do pokušaja razbojništva, koji je uspeo da spreči policajac Nemanja Pavlović (29), iako u tom trenu čak i nije bio na dužnosti.

Policajac, koji je u tom trenutku bio u civilu, došao je u taj objekat kako bi poručio hranu. U jednom trenutku, nakon toga, kada je seo u kola začuo je prodavačicu koja doziva u pomoć. Zvala je policiju i vikala da je napadnuta.

- Izašao sam iz auta, vratio se i video lice koje je uparilo pištolj ka radnici. Krenuo sam ka njemu, viknuo: "Stoj, policija" i legitimisao se. On je tada uperio pištolj u mene. Ne znam kako da objasnim taj trenutak. Gledate samo u taj pištolj, u tu cev i jedino što razmišljate je da ga uzmete. Nemate mnogo mogućnosti, vremena za strah ili da razmišljate šta će da se desi. Tu ste jedino vi, taj pištolj i svest da morate da onesposobite lice koje vrši napad na vas i preti da ugrozi građane. To je obaveza svakog policijskog službenika - kaže Nemanja.

Nemanja Pavlovic

Nemanja je pripadnik čete konjanika Policijske brigade za Grad Beograd; Foto: Telegraf.rs

U tom trenutku je, kaže, razmišljao samo o tome kako da oduzme pištolj i veštom tehnikom uspeo je da savlada pljačkaša.

- Nije bilo vremena za strah i razmišljanje. Morao sam da odreagujem. Kada sam mu oduzeo pištolj. Lice sam onesposobio tako što sam uradio "ključ na laktu", doveo ga u poziciju u kojoj mogu da ga kontrolišem. Oduzeo sam mu oružje i radnici rekao da pozove policiju - dodao je.

Dok je čekao policiji da dođe, Nemanja je sve vreme goloruk, bez ikakvog oružja ili pomagala držao razbojnika na zemlji. Izbezumljena radnica ga je više puta oslovila sa "sine", a on ju je smirivao.

Kada su policajci na dužnosti došli, uhapsili su pljačkaša koji je pokušao da iznudi novac, a Nemanja je sa kolegama otišao u stanicu kako bi dao izjavu.

Nemanja Pavlovic

Biti policajac znači biti na dužnosti 24 sata dnevno, ističe Nemanja Pavlović; Foto: Telegraf.rs

Kako je rekao, hrabri policajac je pripadnik Policijske brigade za Grad Beograd, u četi konjanika i nije mu prvi put da se susreće sa opasnim situacijama, pošto je redovan učesnik policijskih snaga na utakmicama i na demonstracijama.

- Straha jednostavno nije bilo, niti sam imao vremena da o tome razmišljam. Birao sam ovaj posao, niko me nije terao da budem policajac. Opet bih isto postupio kad bih bio u sličnoj situaciji. Biti policajac znači biti oprezan 24 sata dnevno - zaključio je Nemanja kom se kolege dive i čestitaju mu na hrabrom potezu.

Uhapšenom Ajdinu Sipoviću (39) određeno je zadržavanje do 48 sati.

(D.D.S/M.Ž.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duka

    To sto je covek odradio je za veliku nagradu,samo se pitam dal bi i njegovi nadredjeni ovako odradili ili mu sole da je trebao da pozove policiju u smeni.

  • Realni

    Sunce ti...ti bas gledas filmove o Dzeki Čenu

  • Ja

    Ključ na laktu je tehnika iz realnog aikidoa... Pa vi slusajte Vasu Dzakica i ostale kako lupetaju o aikidou,a ne znaju sta je to...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima