• 8

Novi režim saobraćaja na Trgu republike zbog radova, promene važe do ovog dana

- Gradska uprava obećala je našim sugrađanima da će tokom radova funkcionisati saobraćaj na Trgu republike - podsetio je Glavaš.

  • 8

Zbog radova na Trgu republike od jutros je na snazi novi režim saobraćaja za motorna vozila, koji će trajati do petka, 27. septembra, kaže sekretar Beokoma Darko Glavaš.

Za motorni saobraćaj preko Trga republike prohodne su ulice Makedonska i Kolarčeva dvosmerno, dok dolazni saobraćaj iz smera Francuske ulice ide preko okretnice na Trgu republike kod Staklenca i dalje Ulicom braće Jugovića, zatim Makedonskom i Kolarčevom preko Trga.

- Tokom novog režima saobraćaja linije javnog gradskog prevoza koji idu preko Trga - trolejbuske linije i autobus 31 okretaće se na Slaviji. Trg republike i Slaviju povezivaće nova linija 22A, koja će biti na snazi dok je izmenjen režim saobraćaja u toku - pojasnio je Glavaš.

Na taj način, kako kaže, mnogo brže i kvaltetnije biće izvedeni radovi na Trgu republike koji podrazumevaju "prilagođavanje saobraćajne površine za kretanje motocikala i bicikala".

Rok za završetak radova je između 35 i 40 dana.

- Gradska uprava obećala je našim sugrađanima da će tokom radova funkcionisati saobraćaj na Trgu republike - podsetio je Glavaš.

Tokom ove izmene trolejbuske linije 21, 22 i 29, kao i autobuska linija 31 saobraćaju na skraćenoj trasi do Trga Slavija i nosiće oznake 21L, 22L, 29L i 31L. Privremena autobuska linija 22A putnike će prevoziti do Trga republike, s tim što će kao polazno i dolazno koristiti stajališta u Kolarčevoj.

AUTOBUSKE LINIJE

Autobuske linije 24, 26, 37 i 44 će u smeru prema Dorćolu saobraćaju preko Trga Nikole Pašića, zatim Dečanskom, Braće Jugović, Francuskom i dalje redovno i koriste stajalište „Dom omladine”, dok u smeru prema gradu saobraćaju Francuskom, kroz terminus „Trg republike”, Braće Jugović, Dečanskom, Trgom Nikole Pašića i dalje redovno i koriste stajalište „Trg republike” koje u redovnom režimu koriste linije 43 i 96.

Autobuske linije 32E, 43 i 96 saobraćaju na skraćenoj trasi do terminusa „Železnička stanica (Pančevački most)” i nose oznake 32EL, 43L i 96L. Za te linije uspostavlja se privremeno stajalište preko puta postojećeg u Ulici Jovana Avakumovića.

Autobuska linija 27 do terminusa "Trg republike" saobraća ulicama Trg Nikole Pašića, Dečanskom, Braće Jugovića, Francuskom, terminus "Trg republike".

Video: Vesić u vanrednoj inspekciji izvođačima

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlastimir

    Onom kaldrmom vratise nas u proslost. Polomih noge i pocepah obucu dok ih predjem.

  • Miki

    Gospodin Vesić reče da nema obustave saobraćaja. Da li smo mi veverice

  • Pera

    Ahaha neka stave muzicke plocice

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima