• 0

Unapređenje saradnje dva grada: Vesić i Marković sa gradonačelnikom Linca

Razgovaralo se o uspostavljanju saradnje Grada Linca i Gradske opštine Vračar u oblasti kulture, razmene studenata i iskustava u radu

  • 0

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković primili su danas u Starom dvoru gradonačelnika Linca Klausa Lugera, s kojim su razgovarali o unapređenju saradnje dva grada.
Razgovaralo se o uspostavljanju saradnje Grada Linca i Gradske opštine Vračar u oblasti kulture, razmene studenata i iskustava u radu, što će biti konkretizovano potpisivanjem sporazuma, saopštio je Beoinfo.

- To je još jedan dokaz o sve boljoj saradnji Austrije i Srbije, ali i gradova dve zemlje - istakao je pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković.
On je podsetio da već postoji višedecenijska saradnja Grada Beograda i Grada Beča.

Vesić, Marković i gradonačelnik Linca

Sastanak u Starom dvoru - Foto: Beoinfo

- Beograd i Beč imaju sestrinsku saradnju više decenija. Grad Beč ima svoju kancelariju u glavnom gradu Srbije i poznato je da sa prestonicom Austrije imamo veoma razvijenu saradnju u oblasti kulture, socijalnog stanovanja i organizacije lokalne samouprave. S obzirom na bliskost Austrije i Srbije, prirodno je da i drugi gradovi Austrije sarađuju sa našim gradovima u Srbiji, kao i sa beogradskim opštinama - naveo je Marković.
On je ponovio da mu je drago što je gradonačelnik Linca došao u Beograd i izrazio želju da sarađuje sa nekom od beogradskih opština.
- Nadam se da ćemo na taj način dodatno učvrstiti saradnju dve države i naroda. Posebno zadovoljstvo mi predstavlja da je gradonačelnik Linca izjavio da mu je utisak da se Beograd ubrzano razvija u moderan evropski grad - zaključio je Marković.
Gradonačelnik Linca Klaus Luger je izrazio zadovoljstvo posetom Beogradu. Istakao je da je fokusiran na produbljivanje saradnje sa Beogradom u više oblasti.
- U Lincu živi 10.000 Srba zbog čega je potrebno dodatno produbljivanje kulturne saradnje. Trudimo se da je inteziviramo, i vrlo smo otvoreni za taj proces - naveo je Luger.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima