Pešačke zone i parkiranje pod budnim okom "Parking servisa"

Beograd je dobio monitoring centar, na kakvom bi mu pozavidele mnoge evropske prestonice. Naime, JKP „Parking servis“ pustilo je u rad Kontrolno-operativni centar, iz koga se obavlja kontrola i upravljanje potapajućim stubićima, postavljenim na obodima pešačke zone Knez Mihailova, ali i pešačke zone u Zemunu

  • 2
Kontrolno-operativni centar Parking servisa Foto: Grad Beograd

Osim kontrole pristupa pešačkim zonama, iz Kontrolno-operativnog centra se obavlja i daljinski nadzor nad objekatima, kao i upravljanje funkcionisanjem objekata, kojima upravlja „Parking servis“, ali i još mnogo toga. U pitanju je monitoring stanja u javnim garažama, ali i upravljanje raspoloživim dizalicama za prenos vozila u prekršaju, kao i info tablama koje prikazuju slobodna parking mesta, kako na ulicama, tako i u garažama.

Kontrolno-operativni centar Parking servisa Foto: Grad Beograd

- Iz jedne tačke, iz jednog centra, prati se rad ljudi na terenu, kao i rad informatičko-komunikacione infrastrukture, ali i preventivno deluje da ne bi došlo do zastoja u radu na preko 50 objekata ovog komunalnog preduzeća, - rekao je direktor „Parking servisa“ Andrija Čupković.

„Parking servis“ je implementiranjem najsavremenije opreme i tehnologije u svoje poslovanje obezbedio uslove za upravljanje iz jedne centralne tačke, u vidu Kontrolno-operativnog centra, svim parking objektima i određenim uslugama koje ovo Preduzeće pruža, a time pokazao da je lider u oblasti parkiranja na ovim prostorima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eee

    26. septembar 2019 | 15:34

    posle kockarnica i eps vi ste najprofitabilnija firma u Evropi...može se...

  • Ivan

    26. septembar 2019 | 15:02

    Pa vi napredujete ne ko ovi u Smederevu, postavili garazu za parkiranje nekada gde se parking naplacivao 30 din a sad garaza dan noc prazna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA