"Mnogo glupa izjava Jovanovića": Direktor Beogradskih elektrana o saopštenju šefa odbornika SzS

Sutra će biti održana sednica gradskog parlamenta

  • 1
Rade Basta i Nikola Jovanovic

Foto: Tanjug/Tanja Valič, Rade Prelić

U politici se daju razne izjave ali današnja izjava Nikole Jovanovića o poskupljenju cene grejanja sigurno će ući u kategoriju - mnogo glupo, izjavio je direktor Beogradskih elektrana Rade Basta. On je to izjavio, povodom saopštenja šefa odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda i potpredsednika Narodne stranke da se na predstojećoj gradskog parlamenta sprema "nova pljačka Beograđana".

- Kako drugačije opisati izjavu da će u Beogradu da poskupi grejanje, kada se zna da u Beogradu imamo istu cenu grejanja već pet godina. Dakle, potpuna je laž da će cena grejanja da poskupi - naveo je Basta u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Basta u izjavi navodi da bi "ovaj glupi političar", kako ga naziva, "trebalo da zna da se dobit javnih preduzeća uplaćuje u budžet grada, odakle se plaćaju vrtići, subvebncije za boravak dece, socijalna davanja, subvencije za javni prevoz".

- Dakle, neka Ðilasov potrčko Jovanović jasno kaže da želi da ukine plaćanja za vrtiće, za socijalno ugrožene građane, za javni prevoz. Verovatno Jovanović ima ideju da te pare daje milijarder Ðilas iz svog džepa. Samo što to nije radio dok je bio gradonačelnik - piše Basta i dodaje:

- Kako je Ðilas radio dok je bio gradonačelnik najbolje govori činjenica da je roditeljima u Beogradu naplaćivao po 9.500 dinara mesečno, dok danas vrtić plaćaju 5.600 dinara mesečno. Zbog te bahatosti Ðilasa, više od 15.000 roditelja je tužilo Beograd i iz budžeta grada isplatićemo tri milijardi dinara. E, tako je Ðilas vodio Beograd.

Rade Basta

Basta - Foto: Tanjug/Rade Prelić

Jovanović je danas saopštio da "gradska vlast namerava da navodnu dobit Beogradskih elektrana od 4,23 milijarde dinara preusmeri većinski u gradski budžet" i da to komunalno preduzeće, kako je ustvrdio, "ostvaruje ekstraprofit kroz prenaduvane račune za grejanje.

On je dodao da ta "dobit" Beogradskih elektrana samo dokazuje da to javno komunalno preduzeće "ostvaruje ekstraprofit kroz prenaduvane račune za grejanje" koje plaćaju Beograđani.

Nikola Jovanović SZS

Jovanović - Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Naveo je da domaćinstva koja se greju preko toplana tako plaćaju "u proseku 12.000 dinara više" nego što grejanje realno košta, što je, kako je ocenio, "skandal".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA