Vesić: 35 miliona evra za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava

Zamenik gradonačelnika je najavio da će ugovor biti potpisan u narednim danima, kao i da se nada da će krajem oktobra biti raspisan tender za radove

  • 7
Goran Vesić, Dragan Đilas Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Jedna od najvažnijih odluka na predstojećoj Skupštini grada jeste odluka o potpisivanju ugovora sa Evropskom investicionom bankom za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić gostujući na Studio B.

- To je istorijska odluka za građane na levoj obali Dunava. Mi kao Grad Beograd uzimamo kredit od EIB-a u iznosu od 35 miliona evra, a Grad će uložiti svojih 13 miliona evra. Od EIB-a sno već dobili donaciju od milion evra za projektovanje čitave kanalizacone mreže koja je potpisana u julu. Uspeli smo da završimo posao koji je trajao nekoliko godina - rekao je Vesić i dodao da je izgradnja kanalizacije planirana mnogo duže i nisu samo uzrok bile poplave koje su se nedavno desile, već su one samo ubrzale proces.

Zamenik gradonačelnika je najavio da će ugovor biti potpisan u narednim danima, kao i da se nada da će krajem oktobra biti raspisan tender za radove.

- To znači da ćemo, kako je i obećano građanima na levoj obali Dunava, početkom sledeće godine, sa prvim prolećnim danima početi izgradnju kanalizacije. Nije reč samo o fekalnoj kanalizaciji već i o izgradnji prečistača za preradu otpadnih voda tako da će sva kanalizacija koja sa leve obale ide u Savu i Dunav biti direktno prerađena - objasnio je on.

Leva obala Dunava, čišćenje Vesić je podsetio i da JP „Srbijavode” trentutno na levoj obali Dunava čisti oko 160 kilometara kanala (arhivska fotografija)-Foto: Skupština grada

Vesić je podsetio i da JP „Srbijavode” trentutno na levoj obali Dunava čisti oko 160 kilometara kanala.

- Ovih dana raspisan je i tender za izgradnju doma zdravlja u Borči, tako da će oko 150.000 građana na levoj obali Dunava imati bolje uslove za život. Dobra vest za njih je i da je Republika Srbija pred potpisivanjem ugovora za izgradnju puta Zrenjanin - Beograd u okviru koga će biti uređen Zrenjaninski put koji ide duž leve obale dunava, što će mnogo značiti za građane ovog dela grada - zaključio je Vesić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA