• 2

Đaci prvaci u Beogradu u oktobru sade svoje drvo: Čuvaće ga i brinuće o njemu do kraja osnovne škole

- Želimo da prvake edukujemo o zaštiti životne sredine i iz godine u godinu želimo da nastavljamo ovaj projekat - rekao je član Gradskog veća Dragomir Petronijević

  • 2

U Beogradu ove jeseni počinje jedinstvena akcija pošumljavanja u kojoj će učestvovati najmlađi protagonisti – svi đaci prvaci posadiće svoje drvo i pratiti njegov rast do kraja osnovne škole.

"Drvo generacije", projekat Grada Beograda, obuhvatiće sve osnovne škole i u njemu će učestvovati svi đaci prvaci u glavnom gradu Srbije, navodi član Gradskog veća Dragomir Petronijević.

Ozelenjavanje je dugotrajan proces, u kom i edukacija najmlađih o ekologiji i zaštiti životne sredine igra svoju ulogu, kaže Petronijević i navodi da je trenutno 15 odsto Beograda pokriveno zelenim površinama, prenosi portal Grada.

Prema njegovim rečima, svi prvaci će od 15. oktobra, kada je vreme za sadnju, posaditi svoje drvo, koje će čuvati osam godina, do kraja osnovne škole.

- Želimo da prvake edukujemo o zaštiti životne sredine i iz godine u godinu želimo da nastavljamo ovaj projekat. Kada više u školama ne bude mesta napravićemo park, šumu gde će oni imati svoje drvo i imati sličan ili isti program - izjavio je Petronijević.

(Telegraf.rs/nationalgeographic.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    Nekada smo mi omladina na radnim akcijama tako radili,ostavite decu neka se igraju.

  • Ja

    Konačno jedna lepa ideja i inicijativa. Nadam se da po našem običaju, na kraju ni od nje ne bude ništa.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima