U Lazarevcu počela izgradnja dnevnog boravka za decu i omladinu ometenu u razvoju

Majka jednog od korisnika Dnevnog boravka rekla je da će taj objekat unaprediti život i dece i njihovih roditelja

  • 5
Goran Vesic Foto: Skupstina grada

U Lazarevcu je počela izgradnja Dnevnog boravka namenjenog deci i omladini ometenoj u razvoju, a kamen temeljac za taj objekat, koji će biti gotov najkasnije za 240 dana, položio je zamenik gradonačlenika Goran Vesić.

- U Lazarevcu imamo 32 korisnika koja koriste usluge Centra, a na nivou grada, u 15 beogradskih opština ih je 630 - rekao je Vesić.

On je dodao da izgradnja Dnevnog boravka, koji će biti u skladu sa evropskim standardima, kao i briga o najranjivijim grupama stanovništva pokazuje i potvrđuje koliko se kao društvo razvijamo.

Objekat za 40 korisnika, biće duplo veći od postojećeg. Imaće 515 kvadrata, fiskulturnu salu, senzornu sobu, prostor za radionice, ambulantu, veće dvorište. Biće izgrađen od prirodnih materijala, sa mogućnosti da se nadograde još dva sprata. Prema Vesićevim rečima, to što se u Lazarevcu radi pokazuje da je Beograd grad koji vodi računa i o opštinama koje zovu prigradske.

Goran Vesic Foto: Skupstina grada

Rekao je da je u Lazarevcu završeno porodilište koje će uskoro biti otvoreno, da u Mirosaljcima počinje izgrdanja vrtića, a uskoro i u Stepojevcu.

- Pokušavamo da svaki deo Beograda razvijamo pođednako i da svi građani imaju isti kvalitet života - rekao je zamenik gradonačelnka.

Najavio je i da 8. decembra počinje da radi BG voz, koji će povezivati centar Beograda, Barajevo i Lazarevac, jer je važno da svi imaju istu javnu struktru - put, kanalizaciju, vodu i javni prevoz. Dodao je da je danas sve to moguće, zahvaljujići budžetu koji je daleko puniji nego ranije i iznosi 1,134 milijarde evra.

- Zemlja se razvija i zato možemo da radimo i ovakve projekte. Sve je povezano sa politikom koju vodi predsednik - rekao je Vesić i dodao da se zahvaljujući toj politici u Beogadu nalazi 200 kranova i više od 2.000 gradilišta, a da doprinosi koji se plaćaju omogućavaju da se grade objekti poput Dnevnog boravka u Lazarevcu.

Goran Vesic Foto: Skupstina grada

On je podsetio i da je predsednik doveo 200 fabrika, u kojima radi 200.000 ljudi. Što više kranova više i para za rešavanje problema i građana u Lazarevcu", rekao je Vesić i dodao da se Dnevni boravk gradi novcem Vlade Srbije. Ocenio je da je zato važno što već pet godina imamo istu vlast koja isto misli i radi na nivou, opštine, grada i države.

- Ako svako svira u svoje diple, od toga niko nema koristi - rekao je Vesić.

Kament temeljac, pored Vesića, položili su i državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu Bojan Stević, presednik opštine Bojan Sinđelić i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu Bojan Stević, rekao je da je zahvaljujući punoj državnoj kasi Lazarevac razvija, da će dobiti dva nova obdaništa, ali i da će biti rekonstruisana i najstarija škola u centru "Vojislav Voka Savić", izgrađena pre 130 godina.

Goran Vesic Foto: Skupstina grada

- To će biti prvi objekat koji će moći da parira bilo kom najboljem objektu u svetu - rekao je on.

Presednik opštine Bojan Sinđelić izrazio je zadovoljstvo što postoji čvrsta vertikala između opštine, grada i države, koja do sada nikada nije postojala.

Lazarevčani se više ne osećaju zapostvljeno kao nekada, rekao je Sinđelić i podsetio da je Vesić u Lazarevcu u poslednjih mesec dana bio tri puta da bi otvorili neko gradilište. Majka jednog od korisnika Dnevnog boravka Jasmina Petrović rekla je da će taj objekat unaprediti život i dece i njihovih roditelja.

Gradska sekterarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da će Grad komplento opremiti Dnevni boravak, čiji je početak izgrađne rezultat dvogodišnjeg zajedničkog rad svih nadležnih službi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darkooooo

    28. septembar 2019 | 13:33

    Kakav antipatican covek!!!!

  • Lepo

    28. septembar 2019 | 13:19

    Lepo i korisno. Ali objavite kolike su plate zaposlenih, to su negovateljice koje rade i sa korisnicima koji nažalost baš i nisu svesni nekih svojih postupaka, a maksimalno se trude da im koliko toliko pomognu u svakodnevnom životu.

  • virtuelni

    28. septembar 2019 | 19:09

    sa ovima je svet rodjen, kakve vertikale kada Lazarevac u 21. veku nema vode, malo malo glavna ulica nije osvetljena, prevoz prema Beogradu kao pre dvadeset hofina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA