Iskren dijalog sa beogradskim taksistom: 'Ajde, sad vi meni recite što vama smeta CarGo?

Kratka horor priča: pljusak, neverovatne gužve u Beogradu i nemogućnost da se dobije taksi.

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Avram
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Upućen

    03. oktobar 2019 | 17:40

    Da bi se dobila taxi dozvola u Beogradu potrebno je: Najmanje C kategorija Položen državni ispit za kv vozača, polaganje ispita u saobraćajnoj školi. Položen test poznavanje grada. Potvrda da ste 5 god. radili kao vozač. Dokazuje se potvrdom poslodavca kod kog ste radili i potvrdom iz Nemanjine da ste to vreme bili prijavljeni kao vozač. Da imate vozilo na svoje ime koje ispunjava propisane norme evro standarda, da je isto prošlo estetski pregled...taksimetar, pp aparat, osiguranje putnika itd, itd. Potvrdu da niste osuđivani i da se ne vodi kriv. postupak. Lekarsko uverenje da ste srosobni za obavljanje poslova vozača. Kada sve to pribavite i priložite Gradskom Sekretarijatu za Saobraćaj Beograd, tek tada stičete uslov da Vas stave na listu čekanja i čekate slobodno mesto. Moj sin je na listi čekanja proveo više od 10 DESET GODINA da bi dobio taxi dozvolu, i logično da je protiv svih koji tu procederu zaobilaze nekim aplikacijama. Za neupućene, svi radio centri koriste aplikacije, radio vezu i službeni br. tel. svakog vozača, tako da CarGo nije izmislio toplu vodu. U 50% vozila moguće je plaćanje karticom i 100 % vaučerom. Kašnjenje na dato vreme se sankcioniše isključenjem na par sati, dok prijava krađe zauvek iz taxi udruženja. Toliko o pravilima koje većina ne spominje a koja se lako provere.

  • Novadoba

    03. oktobar 2019 | 15:06

    Gotovo je sa klasicnim taxijima, evo na primer u Beču, svi živi se voze preko aplikacija, što pre shvate pre će krenuti napred, taxisti, ionako derete kožu ljudima za vožnju, ako nećes aplikaciju idi traži drugu šljaku a ne da drndate ceo grad

  • Luda kuća

    03. oktobar 2019 | 15:05

    Vidim ja šta žulja taksiste ali mi nije jasno zašto njima grad određuje minimalnu cenu. Ispada da je za skup prevoz kriv grad a ne taksisti. Na stranu to što pored legalnih taksista ima mnogo 'divljaka'. Zašto se taksisti ne obračunaju sa njima nego im smeta CarGo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA