Dođite u petak na Tašmajdan jer psi žele da vas šarmiraju: Pružite im dom, a oni će vama ljubav

Ogroman broj pasa i mačaka u Srbiji nikada ne oseti toplinu doma, i svoje dane provode na ulici ili u nekom od mnogobrojnih prihvatilišta za nezbrinute životinje.

  • 0
udomljavanje pasa foto: promo

Svetski dan zaštite životinja obeležava se 4. oktobra još od 1931. godine. Počeo je da se obeležava u Firenci, na konvenciji ekologa, i u to vreme ovaj dan se proslavljao kao dan Svetog  Franje Asiškog, sveca zaštitnika životinja i životne sredine.

udomljavanje pasa Lisko star dve godine / foto: promo

Na Svetski dan životinja, u petak 4. oktobra, omiljeni ograđeni gradski prostor za pse u Tašmajdanskom parku biće domaćin manifestacije udomljavanja nezbrinutih životinja iz gradskih azila koju organizuje JKP "Veterina Beograd" . Od 11 do 13 časova, u akciji udomljavanja pasa, kucama će biti omogućeno da pronađu svoj novi dom i porodicu, a od 13h vlasnicima će biti pružena prilika da njihov ljubimac pobedi na izboru za "Najšarmantnijeg psa Tašmajdana".

udomljavanje pasa Lara stara godinu dana / foto: promo

U gradskim azilima JKP „Veterina Beograd“ živi oko 3.000 pasa, a predstavnici prihvatilišta upoznaće prisutne sa pet preslatkih kuca – tri ženke i dva mužjaka koji su vakcinisani, čipovani i sterilisani.  Akcija udomljavanja trajaće od 11 do 13 časova. 

Sa početkom u 13h biraćemo „Najšarmantnijeg psa Tašmajdana“, a pobednik i osvajači drugog i trećeg mesta dobiće vredne poklone.

udomljavanje pasa Žiža stara godinu i po / foto: promo

Kroz razgovor sa vlasnicima, veterinari će davati savete o zdravlju mezimaca, sa posebnim osvrtom na podmuklu bolest srčanog crva, koja se neretko otkrije u poodmaklom stadijumu zbog simptoma koji su slični prehladi.

U okviru Kutka za decu, zabaviće se i najmlađi jer će moći da crtaju svoje mezimce, ukrašavaju kućice za pse ili uživaju u programu animatora koji će praviti životinje od balona, kao i šminkanjem po licu „oživljavati“ njihove likove ili likove iz crtanih filmova.

udomljavanje pasa Zlatko star godinu i po dana / foto: promo

Svi vlasnici u znak dobrodošlice dobiće ukusne i zdrave grickalice za zube svojih mezimaca.

Jedan proizvođač hrane i proizvoda za negu kućnih ljubimaca, takođe će donirati u petak 2.838 kilograma hrane nezbrinutim psima i mačkama u prihvatilištima JKP “Veterina Beograd”, “Riska”, “Džesika”, “Draževac”, “Felix” i Udruženju “Zoi”.

udomljavanje pasa Teri stara godinu i po dana / foto: promo

Dođite da se družimo i zajedno proslavimo Svetski dan životinja. Bolji svet za naše ljubimce je i bolji svet za sve nas!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA