≫ 

Taksisti nastavljaju sa blokadom centra Beograda: Završen još jedan protest

Najavljeno je i da će se protesti taksista od ponedeljka održavati i u Nišu i Novom Sadu

  • 20
Štrajk taksi vozila, taksisti, taxi Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Udruženja taksista nastavila su i danas pritisak na nadležne organe blokadom centralnih ulica u Beogradu, a današnji protest završen je oko 15 časova.

Oko 14 časova ponovo je bio blokiran širi centar Beograda - od Slavije do Savskog trga, deo oko Trga Nikole Pašića, Takovska, Kneza Miloša, deo Bulevara kralja Aleksandra, potez ka Terazijskom tunelu.

Kako su taksisti najavili, protest će biti nastavljen i sutra u istom terminu od 13 do 15 časova, a protestne vožnje krenuće, kao i do sada, sa četiri lokacija - Obrenovački put (Čukarica), Blok 70 (Novi Beograd), bivša hala "Pionir" (Palilula) i Kumodraška ulica (Voždovac).

Kao i prethodna tri dana, i danas su taksisti započeli protest okupljanjem u 12 časova na te četiri lokacije.

Protest taksista Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Protest neće biti organizovan tokom vikenda, kako su ranije najavili, a nastaviće se od ponedeljka, iako je za tada zakazana poseta turskog predsednika Redžepa Erdogana.

Predsednik Udruženja taksista Aleksandar Bijelić kazao je da će se videti kakav će režim i satnica protesta u ponedeljak biti, kao i da li će se menjati trasa protestne vožnje.

Najavljeno je i da će se protesti taksista od ponedeljka održavati i u Nišu i Novom Sadu.

Taksisti protestuju zbog, kako kažu, selektivnog sprovođenja Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Štrajk taksi vozila, taksisti, taxi Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ranije danas ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je da je Vlada Srbije otvorena za razgovor sa predstavnicima taksi udruženja kako bi se problem što pre rešio i kako građani Beograda ne bi trpeli zbog svakodnevnih blokada centralnih ulica.

- Predsednica Vlade Ana Brnabić juče je sasvim jasno rekla da je prioritet, u ovom slučaju, interes Beograđanki i Beograđana i da je Vlada uvek otvorena za dijalog. Takođe, ukazali smo i na, rekao bih, neargumentovane kritike u vezi sa zakonom koji reguliše registraciju udruženja, imajući u vidu da je prethodnih dana izvršena jedna teza koja ne stoji u zakonu - rekao je Ružić.

On je podsetio da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave nije zaduženo za registrovanje udruženja, već da to od 2011. godine radi Agencija za privredne registre, dodajući da Ministarstvo samo u drugom stepenu može da vrši inspekcijski nadzor u delu upisa u Registar udruženja, ali ne u delu obavljanja delatnosti.

Video: Beograđani besni zbog taksi-blokade grada

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srce❤

    3. oktobar 2019 | 17:23

    Ja cesto koristim taksi usluge i vrlo sam zadovoljna,ljudi se samo bore za svoju egzistenciju,taksisti uz vas smo i samo napred borite se!

  • Djole

    3. oktobar 2019 | 17:51

    Taksisti samo napred znam o cemu se radi i samo napred,ja sam uvek da se postuje zakon i za pravdu

  • Krlja

    3. oktobar 2019 | 17:44

    Ne odgovara vam...zasto??? Zato sto su jeftiniji i voze kvalitetnije automobile...,a vi ste naucili da derete...a mi obicni gradjani cemo da ispastamo...U rudniku se zaposlite ako vam ne odgovara....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA