• 19

Vojvode Vlahović nije naselje iz pakla samo kad pada kiša - uvek je! Nema kanalizaciju, poštu, školu

* Naselje ima oko 10.000 stanovnika * Među najmlađim i najelitnijim beogradskim naseljima je * Kroz celo naselje ide samo jedna linija - mini-bus *

  • 19

Zvuči kao neko zabačeno selo, a zapravo je naselje u Beogradu, naselje Vojvode Vlahović. Možda najmlađe naselje u prestonici, a sa najviše problema.

Nekada ovde su bile samo poljane i vinogradi, a pre desetak godina, naselje Veljko Vlahović postalo je, naizgled, novo atraktivno mesto za život. Istina je ipak drugačija. Lepa fasada, a u naselju....

- Nemamo bankomat, od pre neki dan nemamo ni poštu. Imamo dva marketa i ono što je veliki problem je infrastruktura. Vodovodna i kanalizaciona mreža nije legalna, to jest, ne postoji. Cevi idu negde dole na Voždovac. Voždovac treba da završi kolektor veliki. Zavisimo od Voždovca, a Voždovac vrlo malo stvari radi u ovom naselju - žali se na lokalnu vlast Marko Mladenović iz udruženja građana "Moje naselje".

Vojvode Vlahovića, kiša, poplava

Mini-bus je jedina linija koja saobraća ovim naseljem, ali kada je kiša ni on ne može da prođe; Foto: Telegraf

Naselje ima oko 10.000 stanovnika. Reč je mladom naselju koje ima veliki broj dece. Najmlađi su najviše ugroženi lošim uslovima o kojima bi trebalo da brinu dve opštine.

Kako kažu meštani, Zvezdara koliko-toliko pomaže. Prema njihovim rečima, Voždovac svoj deo posla ne obavlja.

Autobuska linija je samo jedna, autobus 26L, koji je zapravo mini-bus. Nedovoljno da obuhvati sve stanovnike koji bi se njim prevezli. A pošto je naselje na uzbrdici, nedavne poplave u ovom kraju grada deluju katastrofalno.

Vojvode Vlahovica

Printskrin: Youtube

- Da bi otišli do te škole moraju da idu nekim mini-autobusom, taj mini-autobus nema dovoljno kapaciteta tako da nemalo puta ta deca rizikuju da idu do tih škola po kiši i snegu. Dogodi se veliko izlivanje vode i svega ostalog. S obzirom na to da imamo samo jedan ili dva pristupna puta, to izgleda katastrofalno", navodi Mladenović.

Prema rečima Gorana Jeremića, kad padnu kiša i sneg, kretanje kroz naselje izgleda kao drinska regata.

Stanovnici ovog beogradskog naselja pozivaju nadležne da ih posete. Prva TV je stupila u kontakt s nadležnima. Na pitanje - kada će jedno naizgled moderno naselje dobiti osnovne uslove za život - odgovor nije stigao.

(Telegraf.rs/Prva TV)

Komentari

  • BEOGRADJANIN

    Kako vas bre nije sramota da vredjate ljude!sve vas u komentarima!!uzasno pretvorili smo se u najgore drustvo u evropi!Neko iznosi problem a mi ga vredjamo bravooo.Nije ovo 15 vek pa da grad i opstine ne znaju gde se i kako gradilo i naravno da su dozvole potrebne.Sami su krivi sto su takve iste izdavali sada neka resavaju problem naselja!ČOVEK JE ČOVEK BIO CRN ILI BEO IZ BEOGRADA ILI SA SELA SRAM DA VAS BUDE!!!

  • Vlada grobar

    Zaboli me bas za vase glupe probleme a sta cemo sa ljudima po selima koji imaju mnogo vece probleme od vasih a ne cuju se cute i zive mirno. Razmazeni ste opasno a kad treba da se radi nema vas nigde muka mi je od vas. Napisao bi vam svasta nego mi kultura ne dozvoljava. Vecina vas zivi na tudjim ledjima...

  • Mako

    Prvo se napravi potrebna infrastruktura , pa onda se gradi naselje .

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima