• 1

Sarkisijan položio venac na Avali i Kalamegdanu: "Sećamo se onih koji su dali živote za otadžbinu"

Na ovom istorijskom mestu sećamo se svih onih koji su dali živote za svoju otadžbinu - upisao je predsednik Sarkisijan u spomen-knjigu

  • 1

Predsednik Republike Jermenije Armen Sarkisijan položio je uz vojne počasti venac na Spomenik neznanom junaku na Avali, a potom sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem položio cveće na jermenske nadgrobne ploče koje se nalaze na Kalemegdanu.

Ceremoniji polaganja venca prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, savetnik predsednika Republike za bezbednost Milorad Veljović i članovi delegacije Republike Jermenije.

Nakon polaganja venca, predsednik Sarkisijan u spomen-knjigu je upisao: "Na ovom istorijskom mestu sećamo se svih onih koji su dali živote za svoju otadžbinu".

Armen Sarkisijan položio je s gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem cveće na jermenske nadgrobne ploče koje se nalaze na Kalemegdanu.

KALEMEGDAN RADOJICIC SARKISIJAN

Armen Sarkisijan položio je s gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem cveće na jermenske nadgrobne ploče koje se nalaze na Kalemegdanu-Foto: Tanjug/ Tanja Valic

Spomenik koji je obišao predsednik Jermenije sa suprugom svedoči o viševekovnom prisustvu zajednice Jermena u Beogradu.

Nadgrobni spomenici na Gornjem gradu Beogadske tvrđave samo su reprezentativni primerci iz fonda Narodnog muzeja a na Kalemegdanu su od 80-tih godina 20. veka.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • jusufe pusti me

    Kaze se KALEmegdan,a ne kalamegdan.Znaci brda -znaci KALE

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima